Krém na opaľovanie: Vyberte si ten správny!

Nájsť si ten správny krém počas leta alebo zimy, býva mnohokrát tažké, kým si naozaj nájdeme taký, s ktorým sme spokojné. V lete nám pribúda ďalšia úloha s krémom na opaľovanie. Čo by sme mali zohľadniť?
dradvicecouk

Podľa typu pleti

V lekárni nájdete špeciálne prípravky na opaľovanie podľa typu pleti, či už máte suchú, zmiešanú alebo mastnú pleť. Hľadajte značky Daylong alebo Eucerin.


Podľa ochrany

Rozlišujeme dva druhy žiarenia. UVB zapríčiní spálenie, zhnednutie kože a v konečnom dôsledku môže spôsobiť i rakovinu. UVA preniká hlboko do kože, čím ničí elastické vlákna, zapríčiní zostarnutie, trvalé poškodenie tkaniva i rakovinu. Pigmentové škvrny a melanómy vznikajú taktiež v dôsledku UVA žiarenia. Kupujte teda krém na opaľovanie, ktorý obsahuje UV filtre chrániace pred oboma druhmi žiarenia.

afemmeduncertainageblogspotcom


Podľa účinku

Mnohé opaľovacie prípravky majú bonus navyše. Vedia pokožku spevniť, osviežiť a schladiť prípadne vďaka ich zloženiu podporiť svojím zložením hnednutie pokožky. Niektoré dokonca pôsobia ako primer pod makeup. 

Nízky či vysoký ochranný faktor?

V preklade: pigmentové fľaky či zdravú pleť? Ochrana pred slnkom je dôležitá celý rok, nielen počas letných dní, kedy je slnko nad mieru nebezpečné. Pokiaľ chcete uchovať kožu v bezpečí, používajte minimálne ochranný faktor SPF 30. Síce sa opálite pomalšie, no o to dlhšie vám opálenie vydrží.

Vaša pokožka môže získať vďaka správnemu výberu nielen dobrú ochranu a pekné opálenie, ale aj jedinečný komfort podľa vašich požiadaviek.

www.reavizaz.sk

Zdroj foto: dradvice.co.uk, afemmeduncertainage.blogspot.com
Rea | 16.6.2014, 10:00