Svadobné smokingy: Ženích v americkom štýle podľa Marco Mirelli

Chystáte svadbu v glamour štýle? V luxusnom hoteli či chateau, s elegantnou výzdobou a ohňostrojom o polnoci? V tom prípade sa inšpirujte americkým štýlom pánskej svadobnej módy, ktorá sa nesie v black tie dress code. Štýlového amerického ženícha spoznáte podľa čierneho motýlika a smokingu.
smokingy_clanok_titulka_web

Čo dokáže motýlik?

Oproti vyštíhlenému talianskemu obleku a tradičnému anglickému žaketu má smoking jednu prednosť. V jeho tradičnom ponímaní nesmie chýbať čierny motýlik. Štýlový doplnok, ktorý každému mužovi dodá neskutočnú dávku elegancie a noblesy. Zo svadby dokáže tento malý detail vytvoriť slávnosť najvyššej kategórie. A čo všetko má na sebe džentlmen odetý v smokingu? Smokingové sako šité z čiernej česanej vlny. Klopa môže byť šálová alebo špicatá z lesklého saténu alebo hodvábu. Ideálne je zapínanie na jeden gombík, ak je sako jednoradové. Nohavice z čiernej česanej vlny s lesklými lampasami zo saténovej alebo hodvábnej stuhy bez manžety. Bielu bavlnenú košeľu so skrytým zapínaním - jednoduchú alebo plisovanú, na manžetové gombíky a klasickým golierom alebo stojačikom. Nesmie chýbať šerpa okolo pásu z naplisovaného hodvábu, biele hodvábne traky, čierny motýlik a lakovky. 

smokingy_clanok_1_web

Smoking - na deň aj na večer

Podľa spoločenskej etikety sa smoking nosí až po 18. hodine. Marco Mirelli si však s témou svadobný smoking skvele poradil. Šéfdizajnérka Miriam Lisová Marcineková vytvorila nápaditú kolekciu, kde nechýbajú denné verzie smokingových oblekov vo svetlých farbách z lesklých hodvábnych materiálov, ale aj jemných zamatov. Jej farebná hra a harmonické ladenie doplnkov v podobe hodvábnych šálov, vreckoviek, ascotov a motýlikov osloví každého milovníka módy. 

smokingy_clanok_2_web

Veď svadba je aj pre mužov príležitosť ukázať, že majú prehľad, a vedia, čo sa hodí na takú nevšednú udalosť, akou svadba je. "V dennej verzii smokingových oblekov sme využili len niektoré smokingové prvky. Napríklad lesklú výpustku na saku, alebo dvojfarebné kombinácie - biele smokingové sako a čierne nohavice. Táto kombinácia je ideálna na svadbu v štýle garden párty. Pri fashion verzii smokingu sa používa úzka kravata a šerpa alebo ascot (šatka). Skvelý outfit na letnú svadbu v uvoľnenej atmosfére," radí šéfdizajnérka Miriam Lisová Marcineková, ktorá vytvorila svadobný smoking napríklad Jozefovi Jopovi Poláčkovi. "Jopo mal extravagantnú svadbu v exotickom duchu, za manželku si bral Kubánku, a preto aj jeho outfit musel štýlovo zapadať do celej atmosféry. Rozhodol sa pre svetlý smoking, ktorý so všetkými detailami krásne ladil s nevestou a celou slávnosťou."

smokingy_clanok_5_web

Páni, smokingu sa netreba báť! Ponúka toľko farebných a materiálových variácií, že dokáže ulahodiť konzervatívnej povahe s úctou k tradíciám, ale nájde sa v ňom aj odvážny a extravagantný muž. 

Viac o Marco Mirelli tu.

Článok bol uverejnený v on-line Časopise Nevesta 

Foto: Chriss by nevesta.sk
Produkcia: on-line Časopis Nevesta
Pánske odevy a doplnky: IHFM Marco Mirelli 
Styling: Miriam Lisová Marcineková
Models: Michal D., Vlado N., Antonio M.
Priestory: Chateau Appony
Auto: Porsche 356 pána Lohnického
Kristína  | 14.5.2014, 15:00