Svadobná dilema: Kto zaplatí šaty pre družičky?

Vymysleli ste svadobnú tému, ktorá si vyžaduje špeciálny „družičkovský“ odev a otázkou zostáva, či sú družičky povinné míňať peniaze na šaty, ktoré vyžadujete. Máte ich zaplatiť z vlastného vrecka alebo majú družičky voči vám záväzok?
paper_antler_titulka
Otázka peňazí je citlivá téma a je jedno, že ide o svadobné záležitosti. "Neexistujú žiadne pravidlá, pokiaľ ide o platenie za svadobné dary či odev,"  objasňuje organizátorka Caroline Hale, pre portál Bridesmagazine. 

Ak to váš rozpočet dovolí, najlepším scenárom je potrebný odev uhradiť z vlastného vrecka. Uvedomte si, že je to kvôli vám a nie z výmyslu a dlhej chvíle družičiek. "Tím" družičiek je však často ohľaduplný a so sumou za šaty vám určite rád pomôže. Najdôležitejším prvkom je ohľaduplnosť a rešpekt. Ak sa vaša predstava neodlišuje od bežných spoločenských šiat a dbáte len na farbe, pokojne výber a platbu nechajte na pleciach družičiek. Je tu aj možnosť, že plánujete tematickú svadbu. V zveličenom prípade to môže byť svadba na tému Renesancia či Divoký západ. Prečo by mali vaše družičky utrácať za šaty, ktoré si okrem vašej svadby nikam neoblečú - cítili by ste sa príjemne, keby sa ako družička ocitnete v rovnakej situácii?

druzicky_1

Týmto sa dostávame k záveru a zhrnutiu našej dilemy. Ak máte peniaze, potešte družičky a nakúpte šaty za ne. V prípade, že vyžadujete len určitú farbu či dĺžku šiat, nechajte to na družičky. Záleží len na nich či si kúpia modré šaty za 15 či 200 eur. Ak organizujete tematickú svadbu a vyžadujete extravagantné a neobvyklé oblečenie, nenechávajte vaše družičky v pomykove a šaty im zaobstarajte. Ideálnym spojením je vzájomná pomoc a podpora, ktorá by medzi nevestou a jej skvelým tímom družičiek mala dokonale fungovať. 

Zdroj: bridesmagazine.uk.com
Foto: Paper Antler, Christianne Taylor Weddings
Nina M. | 21.5.2014, 10:00