6 právd o make-up, ktoré musíte poznať!

A je to tu! Na mojej narodeninovej torte svieti toľko sviečok, že ich nehodno počítať a ja som sa rozhodla, že prišiel čas podeliť sa s vami o pravdy, ktoré som za tie roky zozbierala. Poďme na to!
naturalmineralmakeup
Pravda č.1
Make-up nie je korektor! A preto ho tak ani nepoužívajte. Boli by ste prekvapené ako iní vnímajú vašu pleť. Zväčša sme k sebe totiž až príliš kritické a vidíme na sebe chyby, ktoré ostatní nevidia. Schválne, skúste sa spýtať mamy alebo dobrej kamošky, koľko percent z vašej pleti by, podľa nich, potrebovalo silnejšie prekrytie. Budete prekvapené, že to číslo bude aj o polovicu menšie ako to, ktoré by ste tipovali vy. A preto si zbytočne netvorte na pleti masku a kľudne úplne vynechajte nanášanie makeup-u tam, kde to nie je potrebné.

Pravda č.2
Aj s tým najkvalitnejším makeup-om sa budete po pár hodinách lesknúť! A teraz nehovorím o olejovom nánose, ale o jemnom lesku, na ktorý postačí obrúsok a ľahké prepúdrovanie.A ak sa náhodou po 3-4 hodinách nebudete  s vaším makeup-om lesknúť, tak ho rýchlo vyhoďte, lebo v ňom máte pravdepodobne niečo, čo vám totálne upcháva póry.

Pravda č.3
Korektor na kruhy pod očami netreba nanášať na celé očné okolie! Zamerajte sa len na miesta, ktoré potrebujete prekryť a použite ho čo najmenej. Ide väčšinou o vnútorný kútik v blízkosti koreňa nosa a asi centimeter smerom k vonkajšiemu kútiku. Vklepávajte teda od vnútorného kútika smerom von dostratena. Vyhnite sa nánosu tesne pod líniou spodných rias a korektor sa vám neusadí do hlbších jemných vrások v blízkosti oka.

Pravda č.4
Priložený návod k makeup-u si treba prečítať! Pretože sa vďaka nemu môžete dozvedieť, že výrobca ho odporúča nanášať len prstami a zvyčajne sa nemýli.

Pravda č.5
Na aknóznu pleť nepotrebujete silne krycí make-up! Postačí make-up so strednou krycou schopnosťou, ktorý vám zjednotí pleť. Na malé nedostatky následne poslúži korektor.

Pravda č.6
Čo sa leskne vystupuje, čo je matné ustupuje! A preto rozjasňujte lícne kosti a miesta, ktoré chcete zvýrazniť a naopak jemne púdrom zmatnite tie miesta, ktoré ste prekryli korektorom, tým ho aj zafixujete a vydrží dlhšie.

summer_make_up_trends_600x450

Ak poznáte ďalšie pravdy, pokojne mi napíšte a ja ich sem rada pripojím.

Nabudúce si prečítate recenziu na novinku od Chanel, make up Perfection Lumiere Velvet určený na normálnu až mastnú pleť. Už teraz vám môžem sľúbiť, že sa máte na čo tešiť.
Michelle | 5.5.2014, 10:00