Trend: Eko svadba

Chcete, aby mala vaša svadba posolstvo? Skúste vašim hosťom ukázať, že aj svadba môže byť ekologická a inšpirujte ich k ochrane životného prostredia.
memorablemossweddingdecorforceremonyreceptionringbearerpilloworiginal
Ponúkame vám niekoľko skvelých tipov, ktoré vám pomôžu premeniť vašu svadobnú hostinu na ekologicky priateľskú a jedinečnú. Navyše, môžete pomôcť druhým. 

Kvetinová výzdoba 

Črepníkové kvetiny sú rovnako krásne ako rezané. V interiéri navyše zlepšujú kvalitu vzduchu. Bojíte sa, že vás „črepníková“ výzdoba prinúti siahnuť hlbšie do vrecka? Skúste poprosiť vašich hostí, o malý darček v podobe črepníkovej kvetinky. Farbu črepníkov im oznámte vopred, predídete tým farebnému „miš-mašu“. 
ekosvadba

Ekologický fotoalbum

Album z recyklovaného a biologicky rozložiteľného papiera si môžete nechať vyrobiť na objednávku. Budete mať uložené krásne spomienky a navyše budete šetrní k prírode. 
ekosvadba
Nezabudnite, že recyklovaný papier je vhodný aj na výrobu pozvánok. 
ekosvadba

Podporte miestnych výrobcov

Máte v okolí farmu alebo vinicu? Podporte malovýrobcov vo vašom regióne. Domáce víno z vášho okresu je taktiež skvelým darčekom pre dospelých hostí. Ak sa svadba koná v lete, nakúpte ovocie vypestované na Slovensku, ideálne vo vašom regióne. Ovocná ochutnávka je zdravým a príjemným spestrením svadby. Navyše, keď je ovocie zo záhrady, viete, čo jete. Nezabudnite, že z miestnych fariem môžete zohnať aj mliečne či mäsové výrobky. 
ekosvadba

Romantika na ekologickú nôtu

Sviečky vytvoria tú pravú, romantickú atmosféru. Na parafínové však zabudnite! Sviečky zo sójového vosku sú šetrné k životnému prostrediu, pretože nezvyšujú CO2 v atmosfére. Dymia o 80 % menej, nestekajú, sú ľahko zmývateľné a horia raz tak dlho ako parafínové. Sviečky vyrobené z pravého včelieho vosku sú z prírodných materiálov, horia dlhšie, sú nekarcinogénne a majú nezameniteľnú arómu. Sviečky z včelieho vosku sú tou najlepšou alternatívou pre životné prostredie aj pre vás. Nevýhodou oproti sójovým je ich vyššia cena.
ekosvadba

Chutný darček pre hostí

Ak sa chystáte vašim hosťom niečo milé podarovať, zamyslite sa, ako váš darček vyrobili. Čo tak skúsiť niečo milé a zároveň podporiť dobrú vec? Existujú spoločnosti, ktoré sa predávaním bio-výrobkov snažia podporiť životné prostredie a spravodlivý obchod. Či už podarujete čajík alebo čokoládu, podporíte tým férovosť obchodu a zlepšíte kvalitu životného prostredia. Milým darčekom sú aj výrobky z včelieho vosku, domáce mydlá alebo semienka, ktoré si každý z hostí môže zasadiť do vlastnej záhradky.
ekosvadba

Pomôžte dobrej veci

Prejdime od „eko“ k dobrým skutkom. Vieme, že pre mladomanželov sú peniaze viac než dôležité. Ak výťažok z nazbieraných peňazí, alebo len ich menšiu časť využijete na dobrú vec, určite vám to osud vráti. Ak neveríte rôznym organizáciám, odneste peniaze osobne alebo za ne nakúpte potrebné veci. Ďalšou variantou je požiadať vašich hostí o dar v podobe nepotrebnej plyšovej hračky či krmiva pre zvieratká. Následne môžete zbierku podarovať detskému domovu alebo útulku. 

Dúfame, že sme vás inšpirovali. Ak vás nadchol čo i len jeden nápad, jeho realizáciou pomôžete nielen sebe, ale aj iným okolo vás. Smelo do toho!

Foto: heartofchocolate.com, fruitsbenefits.com, wildmagnoliadesign.com, sashe.com, eskuvoszervezo.info, london-bride.com, offbeatbride.com
Nina M. | 19.5.2014, 10:00