Pohľad do minulosti: Oscarové víťazky, ktoré inšpirujú dodnes

Kde nájdete tie najkrajšie róby a šperky? Predsa na udeľovaní filmových cien Oscar. Každý rok zaujme niekto iný, či už v dobrom alebo v zlom svetle. Ako to bolo tento rok už vieme, preto sme sa rozhodli nahliadnuť do minulosti. Pozrite sa na najkrajšie oscarové víťazky, ktoré inšpirujú dodnes.
oscars

Mary Pickford

Pôvabná herečka, spisovateľka a scenáristka Mary Pickford získala Oscara za film Koketa v roku 1929. Bol to len druhý Oscar v poradí. Tento film znamenal pre slávnu herečku nemých filmov prechod k filmom zvukovým. V tých však neuspela a v roku 1934 zavesila kariéru herečky na klinec. Naďalej sa však venovala spisovateľskej a producentskej činnosti. Bola jednou zo zakladateľov Akadémie vied a umení. V roku 1976 získala druhého Oscara - tentokrát za celoživotné dielo. Na odovzdávaní cien jej to pristalo, čo poviete? 
marypickford1929

Audrey Hepburn

Túto krásku netreba bližšie predstavovať. Audrey Hepburn bola, je a bude módnou ikonou. V roku 1953 získala zlatú sošku za film Prázdniny v Ríme. Všimnite si nadčasové výrazné obočie, ktoré je dnes absolútnym módnym trendom. 
1953audreyhepburn
Nádherné šaty navrhnuté Hubertom de Givenchy, podčiarkli herečkinu prirodzenú krásu. Jemné výšivky kvetín, jednoduchý strih a nežná farba pridali Audrey na kráse a dodali jej ešte väčšiu dávku nevinnosti. 

audreyhepburnoscardress

Grace Kelly

Písal sa rok 1954, keď americká herečka Grace Kelly získala svoju prvú a poslednú zlatú sošku za film Dedinské dievča. V tom čase ešte netušila, aký osud ju čaká. O rok neskôr spoznala svojho budúceho manžela, monacké knieža Raniera III. Legendárny životný príbeh je dnes viac než známy. V skratke, mladé americké dievča sa stalo hviezdou strieborného plátna, podmanila si svet módy a vydala sa za monacké knieža, čím sa zaradila medzi európske panovnícke rody. Navyše, aj niekoľko rokov po tragickej smrti, je táto dáma symbolom vkusu a elegancie. 
1954gracekelly
Prekrásna róba, v ktorej Grace zažiarila na Oscaroch v roku 1954, je bezpochyby nadčasová. Grace vedela, ako zažiariť, bola to jednoducho pôvabná dáma. Rok 1954 bol pre ňu plný úspechov, no nevyhla sa ani intrigám. Keď sa herečka Judy Garland dozvedela, že jej Oscar ušiel len o šesť hlasov, dlho sa s tým nedokázala zmieriť, čím neuľahčovala život víťazke Grace. 
gracekelly
Odovzdávanie Oscarov bolo v minulosti nesmierne graciózne. Dá sa so súčasným odovzdávaním cien vôbec porovnať? Významná udalosť stráca na elegancii. Okrem pridanej dávky extravagancie, čo sa odráža najmä na oblečení hviezd, ani správanie zúčastnených už nie je také, ako bývalo. Viete si predstaviť, že by Audrey Hepburn robila na fotografov grimasy? My teda rozhodne nie. Avšak, krásne a elegantné róby sa vždy nájdu, len dámy by sa ich mali naučiť nosiť. 

Foto:vogue.com, goldendreamland.com, huffingtonpost.co.uk, littlemissnorway.blogspot.com
Zdroj: wikipedia.com, moviemania.sk
Nina M. | 9.3.2014, 16:00