Zábavka alebo talent? Štvorročné dievčatko vytvára skvostné modely z papiera

Chcete zabaviť vašu dcérku, podporiť jej kreativitu a zároveň neminúť stovky eur? Inšpirujte sa zábavkou štvorročnej Američanky Mayhem, ktorá za pomoci šikovnej maminky navrhuje vlastné papierové róby.
6a0133f30ae399970b01a511754bb3970c800wi
Poznáte to, keď sa dievčatá nudia, skúšajú si vaše šaty. Prechádzajú sa po dome, obzerajú sa v zrkadle a tešia sa, že majú na sebe krásne šaty. Ak by ste chceli dcérku potešiť a kúpiť jej každý deň vlastné, v ktorých by sa cítila ako princezná, pravdepodobne by ste skrachovali. Okrem toho, deti rýchlo rastú. 
mayhem
Angie, mama malej módnej návrhárky, našla kreatívny spôsob ako jej dcérku zabaviť a zároveň uchrániť vlastné oblečenie pred malým výmyselníkom. Navrhla jej, aby si vytvorili šaty po akých túži. 
mayhem
Z nevinnej zábavky vznikla vášeň, ktorá Mayhem drží už deväť mesiacov. „Po tom, ako sme vytvorili prvé šaty, ma Mayhem na druhý deň prosila o ďalšie. A na ďalší deň opäť. Asi nikto nie je prekvapený viac ako ja, že ich chce stále vytvárať aj po deviatich mesiacoch. Netuším, ako dlho ich bude chcieť tvoriť, ale kým sa tomu bude chcieť venovať, budeme v tom pokračovať."  Vyjadrila sa k záľube dcérky jej mama Angie. Milý koníček si okrem dvojice získal aj srdcia fanúšikov, ktorí módne výtvory sledujú na originálnej webstránke. Z dôvodu anonymity však používajú prezývky. 
mayhem
Na výrobu krásnych modelov používajú len lepiacu pásku, nožnice a rôzne druhy papiera. "Čo sa týka nápadov, máme to rozdelené asi na polovicu. Mayhem však tvorí oveľa viac, než by ľudia verili. To je na tomto projekte to najlepšie – sledujem, ako sa každý deň učí nové zručnosti. Už vie sama odhadnúť, koľko papiera potrebuje na tvorbu topu a sukne, tiež to vie všetko usporiadať a zlepiť bez pomoci. Pravdaže, tie komplexnejšie návrhy si vyžadujú aj môj zásah, ale Mayhem je neustále vedľa mňa a sleduje, čo robím, alebo trhá a lepí niečo vlastné," prezradila Angie. 
mayhem
Okrem vlastných modelov si mladá slečna hľadá inšpiráciu z rozprávok alebo priamo z červeného koberca či svetového móla. Jednoduchšie šaty si vyrába sama a s ostatnými jej pomáha šikovná mama. Tvrdí však, že v móde sa príliš nevyzná a nikdy nemala talent v oblasti dizajnu. "Neviem o móde takmer nič a neviem zošiť ani jednu rovnú čiaru. Kamarátka mi navrhla, aby sme tvorili šaty z kúskov starej látky, ale musela som sa zasmiať – šijaciemu stroju sa vyhýbam oblúkom, berieme do rúk len papier a lepiacu pásku," povedala. 
mayhem
mayhem
mayhem
mayhem
mayhem
Niektoré šaty sú skutočne krásne, čo poviete? Možno len nevinná zábavka a možno nový talent, ktorý nám o pár rokov vytvorí skvostné svadobné šaty. U detí sa podobné záľuby občas oplatí podporovať. 

Foto a zdroj: mommyshorts.com
Nina M. | 5.3.2014, 09:00