Mini-kurz líčenia: Farebné korektory

Tajomstvo zakrývania nedostatkov nie je v hrubých vrstvách make-upu a korektoru. Práve naopak. Stačí malá vrstva správne zvolenej farby bázy, korektoru alebo make-upu.
dermacol_makeup_korektor
Farba prípravku, ktorá je opozitná k farbe nedokonalosti, ju dokáže zneutralizovať. Kedže sa opozitné farby navzájom neutralizujú a tvoria hnedú, nevidíte tak pôvodnú farbu korektoru ani nedostatku, čím vznikne dokonalé krytie.

Ako postupovať? 
Začervenaná pleť - na postihnuté miesta použite zelenú bázu pod makeup, alebo zelený korektor.
Príliš svetlú až sivastú pleť - rozžiarite pomocou fialového podkladu pod make-up, alebo fialového korektoru. Použiť môžete aj make-up s modrými pigmentami, ktorý sa používa na dodanie zdravia príliš bledej pleti. Make-up pre špeciálne takúto pleť vyrába značka Rimmel.
Žltkastá pleť - (nemyslíme klasický žltoý podtón pleti). Neprirodzenú žltú farbu môže pleť dostať po prebdenej noci. Použite fialovú bázu pod make-up.
Fialové kruhy pod očami - zakryjete pomocou žltého korektora. Ak sa vám zdá prižltý, zmiešajte ho s korektorom v odtieni korešpondujúcom k make-upu.
Presvitajúce zelené žilky - môžu presvitať na pokožke na tvári, ale aj pri kruhoch pod očami, použite korektor v oranžovej farbe. Ak vám neprekryje dostatočne, skúste doň primiešať trochu červenej farby napríklad aj z rúžu.  
Akné - podľa množstva akné, použite zelenú bázu pod makeup a korektor.

farebne_korektory_titulka

Návod: Ak je postihnutá plocha vačšia, napríklad začervenaná pleť, nanesieme v prvom rade zelenú bázu pod make-up a následne korektor v zelenej farbe, na ktorý dáte make-up.
Ak potrebujete zakryť menšiu plochu, napríklad pár červených vyrážok, stačí, ak použijete make-up bez podkladu a následne iba lokálne korektor. Pri zrelšej pleti či väčších         póroch sa vyhnite tuhým korektorom, ktoré by ich mohli zvýrazniť a zvoľte radšej tekutú formu.

Zoženiete ich v lacnejších aj luxusnejších prevedeniach či už v drogérii, parfumérii alebo v špecializovaných predajniach pre make-up artistov. Nesnažte sa však kombinovať make-up a korektor inej značky, navzájom si nemusia sadnúť, čo sa prejaví na fľakoch v make-upe.

Foto: wiswshe.com
Rea Polakovič | 20.2.2014, 10:00