Valentínske inšpirácie svadobných oznámení

Blíži sa deň svätého Valentína. Tento sviatok sa za ostatné roky udomácnil aj v Európe. Mohli by sme sa domnievať, že je to vo veľkej miere hlavne z komerčných dôvodov. Preto sú u nás ľudia rozdelení na dva tábory. Niektorí tento sviatok milujú a iní ho zatracujú a úspešne ignorujú.
val15
Je veľa príbehov, ako Sv. Valentín vznikol. Spomína sa deň sviatku Lupercalia, ktorý sa oslavoval v starovekom Ríme. Počas tohto sviatku sa hádzali do „urny lásky“ lístočky s menami mladých dievčat. Potom si mladí muži ťahali z tejto nádoby lístky a dievča na lístočku sa v nasledujúcom roku mala stať jeho „miláčikom. 
Druhý a asi najviac používaný príbeh je o mníchovi Valentínovi. Tento udatný kňaz sa rozhodol vzoprieť vtedajšiemu vladárovi Ríma. Claudius II. vydal nariadenie, ktoré zakazovalo jeho vojakom sa ženiť, alebo len zasnúbiť. Bál sa, že jeho vojaci nebudú chcieť ísť do boja, ak by mali rodiny. Preto sa Valentín rozhodol pre tajné sobáše. A ako vždy, všetko krásne sa raz končí, a tak aj Valentín bol chytený a 14. februára popravený. A tak sa spojili dve udalosti dejín, aby vznikol taký krásny sviatok, ako je deň Sv. Valentína.

val

Sv. Valentín je krásnym obdobím aj na nádhernú romantickú svadbu. Inšpirácie na výzdobu máme všade okolo seba. A my z Laris Design si myslíme, že je to aj nádherná inšpirácia pre svadobné oznámenia. Veď všade okolo vás je toľko krásnych Valentíniek, ktoré môžete použiť na vytvorenie toho najkrajšieho oznámenia pre vašich blízkych. A tak sme sa v dnešnom blogu rozhodli ukázať vám zopár inšpirácií v duchu Sv. Valentína.

Veľakrát sme už písali o papieri, jeho výzore, kvalite a materiáli, z ktorého sa môže vyrobiť. No v prípade dňa zamilovaných by sme určite preferovali farby červených, ružových a marhuľových odtieňov. Dajú sa nádherne skombinovať a krásne žiaria. A zároveň vyjadrujú vašu neskutočne veľkú lásku k tomu druhému. Materiál by mal byť hladký, saténový a na dotyk čo najpríjemnejší. Predstavte si, že sa láska dá chytiť, ako by ste ju cítili vaším dotykom. A podľa toho si vyberte aj materiál, alebo papier. Podľa vašich najlepších pocitov.


val1


val3

val9

val2

A čo krásne by ste si na svoje oznámenia mali dať? No, môžete zostať pri klasike a to srdiečkach, anjelikoch a pároch, ktoré sa obímajú a bozkávajú. Môžete byť ale originálni a srdce vytvoriť zo svojich rúk a odfotiť si ich. Originálne srdiečko len pre vás. A ak by ste chceli byť ešte aj vtipní, zamaskujte sa na dvoch krásnych anielov a dajte takúto fotku šikovne upraviť grafikovi. A je to, máte originálny motív na vaše oznámenia. Potom môžete použiť svoju fantáziu a vytvoriť niečo milé a zároveň romantické. Veľmi pekne vyzerajú rôzne zvieratká v milých zaľúbených pózach. Dajte zo seba spraviť roztomilých kreslených čibíkov. Karikatúra v štýle čibis je naozaj milá a zároveň taká krásna. A pamätáte si na knižky, ktoré ste otvorili a vyskočil na vás krásny obrázok. Tak takéto oznámenie je naozaj originálne a ak si dáte spraviť aj svoj vlastný motív, určite zabodujete.

val11


val12
val13


val4

val6
 
val8

Doručenie zásielky je tiež dôležitou súčasťou. Ako správne zabaliť pozvanie na Valentínsku svadbu? No môžete zvoliť obálku. Farba môže byť aj biela, ale najkrajšia by bola krásna červená, alebo jemne ružová. Ale aj nudná, obyčajná obálka, môže byť niečím zaujímavá. Taký odtlačok pier, malá kresbička, alebo malý detail spravia veľa, nezabudnite. A ak by ste jemne obálky oparfémovali, zistili by ste, že už len vôňa spraví krásny deň každému, kto vaše oznámenie dostane. A čo je krajšie, ako sa podeliť s niekým o svoju radosť a zároveň ešte spraviť niekomu krásny deň. Obálka môže mať aj rôzne tvary. Tvar srdca, alebo anjela. Taktiež pouvažujte nad materiálom. Môžete použiť aj nezvyčajné, ako je napríklad látka, háčkovaná obálka, alebo prírodné materiály (lístie, kôra, drevo). A ak ovládate umenie origami, máte vyhraté. Nič nie je také krásne, ako obálka vyrobená ručne. Dáte tam kus seba a tým zdôrazníte dôležitosť vašej svadby. Nezabudnite,  originálna obálka urobí  úžasný prvý dojem.

val16

val18

val19

val20

val14


val15

Na koniec treba len povedať, že by bolo naozaj krásne doplniť vaše oznámenie milým  textom. Určite ste si šepkali do vašich ušiek niečo krásne a romantické, čo vám zostalo v pamäti a nikdy na to nezabudnete. Tak do toho, použite to. Ale tie najtajnejšie slová si nechajte len a len pre seba. Dnes sa už veľmi nespieva pod oknami a nerecitujú sa básne. A tak môžete siahnuť po poézii nového veku, alebo len tak ísť do kníhkupectva do oddelenia poézie a náhodne vyberať knihy. Možno narazíte na niečo, čo pre vás bude inšpiráciou. A ak na knihy nie ste, tak si stačí pozrieť pár romantických filmov a určite niečo krásne do vašej mysle prenikne. A ak neviete, aké filmy pozerať, tu je pár typov: Mesto anielov, Doktor Flajster, Sex v meste, Dom pri jazere a veľa ďalších. Filmári radi používajú poéziu. Určite niečo objavíte. Skúste si vypočuť aj staré piesne našich mám a otcov, niektoré texty vás určite dostanú
Na záver, vám my z Laris Design prajeme krásneho Valentína. A či už tento sviatok máte radi alebo nie, skúste aspoň v tento deň zabudnúť na bežné starosti a povedať svojej láske „Ľúbim ťa“
A malá rada pre vás, občas, v priebehu celého roka, skúste spraviť na pár minút pre svoju lásku Valentína.
Tatiana | 13.2.2014, 17:00 | Bratislava