Katastrofa alebo majstrovské dielo?

Pozreli ste si módnu prehliadku a máte zmiešané pocity? Polovica modelov vám vyráža dych, no druhej polovici pravdepodobne nerozumiete, pretože sa vám zdá jednoducho nenositeľná.
paris_fashion_saab97e597d6cae84b2db2a03a8d973701fd

Sú vlastne trendy z mól určené nato, aby boli niekedy oblečené? Móda je nielen o nosení, móda musí šokovať. Stačí si spomenúť na výstrelky ako bikiny či minisukne, nad ktorými sa dnes nepozastavujeme. Ale čo ak ide o svadobné šaty? Neexistuje hranica predstavivosti a ani vkusu. Niekto má rád „princeznovské“, niekto sexi. Pozrite sa na najaktuálnejšie módne trendy v oblasti svadobných šiat. Ako vidí svadobné šaty pre rok 2014 Elie Saab či Gaultier – je to nenositeľná katastrofa alebo majstrovské dielo?

Versace 

Božský model z dielne Versace dýcha ženskosťou! Trblietavú tkaninu a do očí bijúci rozparok ocenia najmä odvážne nevesty. Kolekcia inšpirovaná modelkou, herečkou a speváčkou Grace Jones je odvážna ako samotná Grace. 
versace
Dior
Asymetria je trendy – ale čo ak postave jednoducho nelichotí? Svadobné šaty bez ramienok, akoby posiate lupeňmi kvetín a drahokamami majú strih, ktorý „nesekne“ každej. Na šaty podobného strihu si dajte pozor a pre istotu ich prekonzultujte s kamarátkami. Viac názorov nie je na zahodenie. 
dior
Elie Saab
Šaty Elie Saab sú ako stvorené pre nežné typy žien. Sú krehké a romantické. Klasický strih je ozvláštnený aplikáciami v podobe kvetín a doplnený závojom, ktorý sa k modelu perfektne hodí. Chcete sa zmeniť na vílu? Zvoľte si šaty podobné týmto a budete rozprávková. 
eliesaab
Gaultier
Kolekcia plná motýľov, kolekcia plná extravagancie. Odvážili by ste sa? Keby sme pridali sukňu a odmysleli si gigantický účes, tak možno. Model ako vystrihnutý z kabaretu alebo šatníka Lady Gaga, má svoje čaro. Práve výstrednosť ho robí zaujímavým. Patrí len na mólo či pódium, alebo si podobný kúsok dokážete predstaviť aj na svadbe? 
gaultier
Chanel
Cara Delevingne predviedla svadobné šaty s dlhou vlečkou, ktoré pôsobia naoko konzervatívne. No prvý pohľad klame, šaty sú takmer priesvitné. Všimli ste si, že modelka má k šatám obuté tenisky? Samozrejme, posiate drahokamami. Za zmienku stojí aj prekrásny make-up, ktorý je výrazný a kreatívny.
chanel
Schiaparreli
Ste fanúšičkou punku? Netypický svadobný odev pozostávajúci z tuniky, nohavíc a závoja je inšpirovaný práve punkom. Nás model za srdce nechytil, ale ktovie, sto ľudí sto chutí. 
schiaparelli
Valentino
Jemná tkanina, čipka, zlaté prešívanie a jednoduchý strih – na túto kombináciu stavil taliansky módny dom. Priesvitná látka odhaľujúca dekolt je rafinovaná a nepôsobí vulgárne. 
valentino
Módne trendy pre rok 2014 sú rôznorodé. Mnohé sú určené len na mólo, aby prezentovali návrhárovu fantáziu a upútali. Stále sa však nájdu prekrásne a zároveň nositeľné svadobné šaty, ktoré by si nejedna z nás dokázala predstaviť ako tie pravé. Získal si niektorí model z dielne uznávaných módnych dizajnérov váš obdiv?

Foto: SITA/AP, en.vogue.fr
Nina M. | 31.1.2014, 11:00