Ako sa nalíčiť na fotku

Osvojte si pár pravidiel, ako sa nalíčiť na foto. Po pár pokusoch a trénovaní, úspech zaručený!
ako-sa-nalicit-na-foto
Najdôležitejšie kroky, na ktoré netreba zabúdať:

1. Podkladová báza pod make-up je veľmi dôležitá. Na fotke je dôležité mať dokonale hladkú a matnú pleť, zvoľte preto zmatňujúcu vyhladzujúcu bázu pod make-up.

2. Make-up by mal byť plne krycí, taktiež by mali byť dokonale zakryté kruhy pod očami. Ak ich budete prekrývať, uistite sa, že odtieň korektora je zapracovaný dostratena spolu s make-upom, aby ste na fotke nevyzerali ako panda.

3. Na kontúrovaní tváre si tiež treba dať záležať, ak chcete na fotke vyzerať plasticky. Kontúrovať pleť môžete tuhými alebo tekutými make-upmi v bledšom a tmavšom odtieni. Taktiež môžete naniesť make-up v odtieni pleti a tvár kontúrovať iba tmavším púdrom. Ten musí byť tmavší aspoň o dva odtiene. Naneste ho na boky čela, nosu, pod lícne kosti čeluste alebo špičku brady. Všetko záleží od vášho typu tváre. Nezabudnite na líčka.

4. Oči líčte výhradne jednoducho. Nie dymové líčenie. Stačí aplikovať dva odtiene do vnútorného kútika bielu a na pohyblivé viečko ideálne zemitú farbu. Okraj tieňa stačí prejsť čistým štetcom, čím sa línie zjemnia. Dôležité sú výrazné linky očí. Do vnútra aplikujte bielu linku. Neaplikujte žiadne trblietky. Ani na oči či na líca trblietavý rozjasňovač.  

5. Použite umelé mihalnice, alebo trsy. Ak máte mihalnice dosť výrazné, postačí vám, samozrejme, mascara.

6. Pery musia byť nalíčené. Ideálne kontúrkou, rúžom a na záver leskom. Ak nemáte rady rúže, aplikujte aspoň transparentný lesk, ktorý na fotkách vyzerá najlepšie.

ako-sa-nalicit-na-foto-text

Foto: archív Rea P.
Rea | 28.1.2014, 09:00