Milí hostia, na toto na svadbe zabudnite!

Pozvali vás na svadbu. Možno sa neviete dočkať a možno ste znechutení pri pomyslení na nákup svadobného daru či šiat, ktoré si oblečiete. Majte však na mysli, že svadba, na ktorú vás pozvali, bola starostlivo pripravovaná. Je dôležitá pre mladomanželský pár, rodinu aj blízkych. Ak nechcete byť ten „šťastlivec“, ktorý ju niečím pokazí, je potrebné dodržať niekoľko nepísaných pravidiel. Milí hostia, na toto na svadbe rozhodne zabudnite!
weddingguestfashiontipssarahmorrisphotography

1.       Biela je tabu

Je všeobecne známe, že nevesta si na svadbu oblieka biele šaty. Existujú, samozrejme, aj výnimky, napríklad speváčka Tina Turner, ktorá si obliekla zeleno-čiernu róbu a pre všetkých dámskych hostí nariadila povinný dress-code – biele šaty. Avšak, je jedna z mála. Nevesta má vyniknúť, preto je absolútnym hriechom obliecť si biele alebo krémové šaty. Nejde o to, kto v bielej vyzerá lepšie. Hostia, ktorí nevestu nepoznajú si vás jednoducho môžu s nevestou pomýliť. Môže sa však stať, že sama nevesta si zvolí biele šaty, napríklad pre družičky. V tom prípade ju musíte rešpektovať.

whitedressguest

2.      Čierna prináša smolu

Čierna na svadbu nepatrí. Napriek tomu, že je to formálna farba a hovorí sa, že malé čierne si môžete obliecť kamkoľvek, zvoľte radšej inú farbu. Nechcete predsa priniesť mladomanželom smolu, alebo áno? Ak sa vám svetlé, pastelové farby nehodia, zvoľte tmavú fialovú, zelenú či modrú. Tieto farby sú elegantné a sexi. Aj v tomto prípade platia výnimky. Čierne šaty skombinované s veselými doplnkami nemusia nič pokaziť. Pre pánov táto rada, samozrejme, neplatí.

blackweddingguest

3.      Nezatieňte nevestu

Opäť rada predovšetkým pre dámy. Nevesta má byť stredobodom pozornosti. Preto zabudnite na extrémne krátku sukničku alebo hypnotizujúci výstrih. Je jedno, že ste hrdá na svoju dokonalú postavu, alebo chcete niekoho zbaliť. Prečo? Svadba je udalosť na úrovni a hlavne udalosť rodinná. Elegancia je nepísané pravidlo. Šaty, ktoré vám budú lichotiť sú v poriadku, stačí, ak nebudú príliš vyzývavé.

sexylittleblackdress

4.      Nezabudnime na radu pre pánov

Myslíte si, že páni nemôžu nič pokaziť? Omyl! Nikdy, absolútne nikdy, si na svadbu neoblečte džínsy, biele vytŕčajúce ponožky alebo tričko. Buďte za elegána a nahoďte si oblek a košeľu. Žiaľ, na pohodlie sa v tomto prípade nepozerajte. Riskujete zničenie svadobných fotografií.

jeans

5.       Svadba nie je párty

Máte stres v práci, nedostatok voľného času, a preto nikam nechodíte? Na svadbe máte právo sa zabaviť, hostina a svadobná oslava je určená aj pre vás. Alkoholické opojenie však môže nevinnú svadobnú zábavu zmeniť na divoké vyvádzanie. Nuž, slušné renomé si asi nevyslúžite.

nightoutguest

6.      Prispôsobte sa

Ak je na pozvánke napísané „svadba v štýle boho“ alebo „retro“, musíte sa jednoducho prispôsobiť. Povinný dress-code bude na pozvánke uvedený, ak nie, oblečte sa klasicky. Ak vám na mladomanželoch záleží, upravíte sa podľa ich predstáv. Tematické svadby sú zábavné a mnohokrát nezabudnuteľné. Tak prečo nie?

1920´s

Prajeme vám príjemnú zábavu na svadbe vašich blízkych či priateľov a pridávame ešte jednu mini radu na záver. Nezabudnite na milý svadobný dar a šťastný úsmev pri fotografovaní. 


Foto: weddingideasmag.com, coloratirre.com

Nina M. | 24.1.2014, 12:00