Emma Stone je najziskovejšia v Hollywoode!

Americká herečka Emma Stone je tou najlepšou investíciou pre filmárov. Za každý dolár, ktorý jej zaplatia, sa im vráti 80,70 dolára. Na vrchol rebríčka sa dostala predovšetkým vďaka snímke Amazing Spider-Man.
premiere_of_gangster_squad_red_carpetbfc9160fc08c45129a8a5a6234825a8f

Tržby filmu Amazing Spider-Man sa vyšplhali až na 752 miliónov dolárov. Magazín zostavil rebríček na základe troch najnovších snímok každého herca či herečky. Výpočty následne založili na údajoch zo svojho rebríčka sto najvplyvnejších celebrít a portálu Boxofficemojo.com, ktorý zverejňuje údaje a informácie o rozpočtoch a tržbách filmov. Do výpočtov nezahrnuli menšie vedľajšie úlohy, roly v rámci veľkého hviezdneho hereckého obsadenia, animované filmy a snímky, ktoré sa do kín dostali neskôr ako 1. júna 2013. Filmy museli byť premietané vo viac ako dvetisíc kinách.

Tohtoročný rebríček ovládli ženské herecké hviezdy, ktoré obsadili prvé štyri priečky. Druhé miesto obsadila Mila Kunis, s návratnosťou 68,70 dolára za jeden dolár. Len s malým rozdielom sa na tretej priečke umiestnila herečka Jennifer Lawrence. Za každý zaplatený dolár sa tvorcom filmu vrátilo 68,60 dolára. Štvrté miesto sa ušlo minuloročnej jednotke Natalie Portman, ktorej návratnosť dosiahla 31,30 dolára. Piatym, no zároveň prvým mužom v rebríčku sa stal Dwayne „The Rock“ Johnson (31,10 dolára). Do prvej desiatky sa ďalej dostal Daniel Craig, Russell Crowe a hviezdy filmu Twilight Kristen Steward, Robert Pattinson a Taylor Lautner. 


Foto: SITA/AP

Nina M. | 28.12.2013, 17:00