Komu zazvonili svadobné zvony v roku 2013?

Každý z nás si z roku 2013 odnesie niečo, na čo nikdy v živote nezabudne. Či už úspechy, sklamania alebo lásku. Medzi najjagavejšie okamihy života patrí aj svadobný deň. Aké by však bolo, ak by vaše svadobné fotografie poznal celý svet? Prinášame vám výber tých najkrajších hviezdnych svadieb roku 2013.
23rd_annual_environmental_media_awardsb910b7cadd904ca8be409c6ce3051f24
Slávne celebrity sú na zásahy do súkromia zvyknuté, niektoré sa oň dokonca dobrovoľne delia, prostredníctvom sociálnych sietí. Výnimkou nie je ani ich hviezdna svadba, o ktorej sa často dozvieme priamo z facebooku či twitteru. 

Na úvod začneme výnimkou. Myslíte, že hviezdy filmového plátna musia mať len pompézne, drahé a exkluzívne svadby? Keira Knightley a jej vyvolený James Righton si zvolili lacnejšiu variantu, vhodnú aj pre bežných smrteľníkov. Romantický obrad sa konal v máji, vo francúzskej oblasti Provecne. Bolo naň pozvaných len 11 hostí, nevesta si za "niečo staré"  zvolila šaty, ktoré mala na sebe už v roku 2008. Vlasy nechala hravo rozpustené, zdobilo ju minimum šperkov a obula si balerínky. Ženích si obliekol jednoduchý tmavomodrý oblek. Hostina sa odohrala v herečkinom dome a zúčastnilo sa jej len 50 hostí. Celá svadba sa niesla v uvoľnenom duchu, Keira bola aj bez luxusných svadobných šiat a doplnkov krásna nevesta. 
keiraknightleyjamesrighton
Krásna dievčina sa vydala za krásneho princa a žili spolu šťastne až do smrti. Rozprávka? Nie, hovoríme o svadbe americkej modelky Kendry Spears. Sobášom s princom Rahimom Aga Khan, najstarším synom jeho výsosti Aga Khana IV., sa oficiálne stala princeznou. Tradičný moslimský obrad sa konal na zámku Bellerive v Ženeve vo Švajčiarsku. Zúčastnilo sa ho len zopár vyvolených a rodinní príslušníci. Moslimský obrad je v kráľovskej rodine tradíciou. Modelka žiarila v tradičnom odeve. Mala na sebe slonovinovo-zlaté sárí lemované zlatou výšivkou, diamantové náušnice a náhrdelník. Krásna Kendra nezabudla na fanúšikov. "Všetkým ďakujem za milé tweety! Sme veľmi radi," napísala krátko po obrade na Twitter.
kendraspearswedding
Svetoznámy Michael Jordan na svadbe rozhodne nešetril. Oženil sa už po druhýkrát, za manželku si vzal 35-ročnú modelku Yvette Priet. Ako uviedol časopis People, obrad sa konal v episkopálnom kostole v Palm Beach a zúčastnilo sa ho 500 hostí. Následná oslava v golfovom klube Bear´s Club, sa konala za účasti 2 000 hostí. Musela to byť poriadna oslava, čo poviete?
jordanwedding
Americká speváčka Kelly Clarkson si váži svojich fanúšikov. Svadba sa konala v nedeľu 20. októbra a speváčka sa len deň po romantickej udalosti podelila so svojimi fanúšikmi na Twitteri o svoje pocity aj fotografie. "Oficiálne som pani Blackstocková:) Vzali sme sa včera v Blackberry Farms v Tennessee."  Speváčka mala na sebe dlhé čipkované šaty z dielne Temperly London. Deň po oficiálnom oznámení svadby pridala na mikroblogovaciu sieť aj dojímavý svadobný klip. Za tónov piesne Heavenly Day od Patty Griffin, dovolila fanúšikom nahliadnuť do jej súkromia. 
kellyclarksonwedding
Rockové hviezdy musia byť iné! Avril Lavigne sa vydávala už po druhýkrát. Tentokrát si jej srdce získal nemenej známy spevák Chad Kroeger. Svadba bola pred zrakmi verejnosti aj novinármi utajená. Gotický obrad sa konal neďaleko Cannes, nevesta mala na sebe nezvyčajné čierne šaty značky Monique Lhuillier a v rukách držala kyticu čiernych ruží. "Mal som husiu kožu od hlavy až po päty a moje oči sa zaliali slzami. Je to moment, na ktorý nezabudnem do konca života," opísal hudobník svoje pocity z chvíle, keď poprvýkrát uvidel svoju nevestu. 
avrillavignechadkroeger
Kráska Rose Mcgowan, známa najmä vďaka role čarodejnice Page, povedala "áno" Daveymu Detailovi v októbri v Los Angeles. Nevesta mala na sebe šaty z dielne už spomínanej Monique Lhuillier. Romantický obrad sa konal v Silver Lake. 
rosemcgowanwedding
Nádherná švédska princezná Madeleine ako nevesta doslova žiarila. Jej vyvoleným sa stal newyorský bankár Chris O´Neil. Obrad sa konal v Štokholme a princezná mala na sebe ohromujúce svadobné šaty z dielne Valentino so štvormetrovou vlečkou. Svadby sa zúčastnili mnohé prominentné mená. Po obrade novomanželia zamávali obyvateľom hlavného mesta z koča ťahaného koňmi. 
swedenprincessmadeleine
Tina Turner snáď nikdy nezostarne. Dlhotrvajúci takmer tridsaťročný vzťah s hudobným producentom Erwinom Bachom spečatila ako 73-ročná. Hosťky mali na svadbe povinný dress code - biele šaty. Nevesta tak dokonale vynikla v zeleno-čiernej róbe od Armaniho. Obrad sa konal v júli vo Švajčiarsku, kde dvojica už dlhšie žije. 
tinaturner
Na záver niečo úplne odlišné, no napriek tomu krásne a romantické. Herec Matt Damon a jeho manželka Luciana Barosso sa rozhodli svoj svadobný sľub na dôkaz ich lásky obnoviť. Obrad sa konal na karibskom ostrove St. Lucia. 

Hviezdnych svadieb bolo počas roku 2013 požehnane. Dúfame, že "celebritné" manželstvá vydržia čo najdlhšie. A vám milé nevesty, prajeme to isté. Šťastné manželstvo a veľa lásky do nového roka 2014! 

Zdroj: Hellomagazine.com, dailymail.com
Foto: Sita/AP, billboard.com, eonline.com, greenweddingshoes.com, usmagazine.com, singersroom.com, stylenews.peoplestylewatch.com
Nina M. | 27.12.2013, 10:00