Svadobné šaty na BMD: Snové róby od Jaroslavy Wurll Kocanovej

Bratislavské módne dni nezabudli ani na svadobnú módu. Včera svoju kolekciu svadobných a spoločenských šiat s názvom Po stopách anjelov predviedla mladá talentovaná modna návrhárka Jaroslava Wurll Kocanová.
jarka_bmd_1
Nápaditá kolekcia, z ktorej cítiť výrazný výtvarný akcent, vzťah k folklóru a cit pre detail. Ručne zdobené modely, nad ktorými návrhárka presedela desiatky hodín, pôsobia étericky a skutočne originálne. Kolekciu krásne dopĺňajú čelenky/tiary z dielne šperkárky Zuzany Zliechovcovej.

"Kolekciou som chcela poukázať na jemnosť a čistotu materiálov. Nič neprekombinovať, aby celá kolekcia pôsobila harmonicky, čisto a sviežo. Rovnako sme k šatám prispôsobovali aj čelenky/tiary, aby nemali zložité tvary," hovorí návrárka Jarka Wurll Kocanová

Celý módny deň bol pre ňu veľmi únavný. "Nevedela som sa dočkať večera, kedy sa všetko pripraví a potom keď to prišlo, tak sa to zbehlo tak rýchlo. Keďže som bola na BMD prvýkrát dopadlo to myslím celkom dobre, šaty prežili bez ujmy na zdraví:-). Bála som sa hlavne či cestu tam a späť prežije model Fantóm, keďže korzet aj maska sú z papiera. Som rada, že sa kolekcia páčila a teším sa, kedy budem môcť ukázať ďalšie novinky :)," zhodnotila svoje dojmy z prehliadky.

jarka_bmd_2

jarka_bmd_3

jarka_bmd_4

jarka_bmd_6

jarka_bmd_7

jarka_bmd_8

jarka_bmd_5

Ak sa vám tvorba týchto mladých dám páči tak ako nám, máme pre vás výbornú správu! V novom jesennom čísle Časopisu Nevesta sa v rozhovore s Jarkou dozviete, aké boli jej začiatky, kedy a ako tvorí a v editoriáli Éterická víla sme pre vás spolu s Jarkou a Zuzkou pripravili jedno obrovské prekvapenie :) Viac 20. októbra...

Foto: D. Kittler, D. Kaplavka
Kristína | 17.10.2013, 19:00