Božská Marilyn II

Najznámejšia zo všetkých blondínok na svete – tento titul právom náleží žene, ktorá bola večným dieťaťom, no išla si sebavedomo za svojím cieľom. Marilyn Monroe si získala srdcia mnohých mužov, a tak blondínka nemala núdzu o partnerov. Napriek tomu (alebo práve preto?) si svojho dokonalého muža, s ktorým by strávila celý život, nenašla...
Božská Marilyn
marilyn_ii_tit

V minulej časti sme skončili pri jej vzťahu so známym spevákom Frankom Sinatrom, v ktorého náručí hľadala Marilyn útechu po rozchode s DiMaggiom. Ich vzťah bol spočiatku len platonický a jeden u druhého našli pochopenie, pretože aj Sinatrovi sa rúcalo manželstvo.

 

marilyn_-ii

 
Všetko sa vraj zmenilo vtedy, keď Frank uvidel nahú Marilyn stojacu pri chladničke. Kráska sa rozhodovala, či si dá pomarančový džús alebo grep a v tej chvíli sa to stalo! V tej chvíli sa do nej údajne Frank Sinatra zamiloval a rozpútal sa vášnivý milenecký vzťah. Sinatra bol pre Marilyn nielen najlepším milencom, ale aj priateľom. Prečo sa to ale skončilo?

 

marilyn_sinatra


Marilyn sa totiž stretla s dramatikom Arturom Millerom, ktorý bol v tom čase ale ženatý. Spočiatku boli ich stretnutia tajné a Marilyn ním bola totálne očarená. Dostala ju jeho inteligencia, ktorej sa trochu obávala, pretože by sa mu nemohla vyrovnať. Napriek jej obavám sa konala svadba. Miller ale začal po čase kritizovať jej herecké výkony a často bol na ňu kvôli tomu nahnevaný.


Po čase herečka otehotnela a zo svojho tehotenstva sa veľmi tešila. Išlo však o mimomaternicové tehotenstvo, a tak nasledoval potrat a obrovský smútok. Bolo to práve v čase, keď sa nakrúcal film Niekto to rád horúce – počas celého nakrúcania bola Marilyn na antidepresívach. A zatiaľ čo ona trpela, jej manžel sa zaoberal rozvodovým konaním!

 

marilyn_artur


Nasledoval dlhý telefonát medzi manželmi, po ktorom si Marilyn zobrala viac liekov na spanie, ako by mohla zniesť a keby ju nenašli, zomrela by. Po troch rokoch od nešťastného predávkovania sa rozvod aj tak konal a pre Marilyn sa otvorila cesta do politiky.


Nie, nebojte sa – neodhalili sme žiadne nezverejnené detaily o jej politickej kariére, skôr máme na mysli jej vzťah k vtedajšiemu americkému prezidentovi Kennedymu. Marilyn sa ním stala doslova posadnutá, no manželka prezidenta Jackie Kennedy, bola snáď jediným človekom, ktorý si v tej chvíli uvedomoval zraniteľnosť a krehkosť herečkinej duše. Pohľad do jej minulosti spôsobil medzi poradcami prezidenta okamžité obavy, a tak začali konať...


O vzťahu Marilyn a prezidenta Kennedyho aj o jej poslednom vzťahu pred smrťou sa dočítate v poslednej časti venovanej hollywoodskej blondínke.


Foto: SITA/AP

Petra  | 20.9.2013, 10:00