Tuxedo - mať alebo nemať?

Pánsky minimalizmus v dámskej móde koluje aj v podobe smokingového saka, ináč nazývaného tuxedo. Nie každá žena sa v šatách cíti dobre a práve pre ne je táto elegantná alternatíva určená. Skvelá správa je, že si ho podľa etikety môžete vziať aj do najvyššej spoločnosti, na svadby, večierky a dokonca aj na určité typy plesov.
diana_titulka_web
Okrem strohosti a odhodlania, ktoré tento kúsok vypovedá o svojej nositeľke, skrýva v sebe nostalgiu po tých najodvážnejších ženách, ktoré ho presadili. Ako prvá ho nosila Marlene Dietrich, potom Greta Garbo, ale aj Catherine Deneuve... Na politickú scénu klasickú variáciu smokingového saka a veľkých šperkov dostala Margaret Teatcher. V tomto avantgardnom kúsku sa predviedli v súčasnosti Angelina Jolie, Rhianna, Madonna, Eva Herzigová, Salma Hayek.

diana_1_web

A prečo milujeme tuxedo? Rafinovane dá vyniknúť ženskosti. Provokuje, ale zároveň vyžaruje nedobytnosť a poskytuje nám pohodlie. Nosíme nielen čierne verzie, ale aj biele, alebo kombináciu čierno-bielej. Pri výbere dohliadnite, aby vám sako mierne obopínalo krivky. Žiadne voľné, dlhé a nudné. Keď vám nesadne v obchode, nájdite si dobré krajčírstvo a tam vám ho ušijú na mieru.

diana_2_web

Najklasickejšie pôsobí s bielou košeľou, romantiku mu dodá ľahká krajkovaná blúzka. Alebo si ho oblečte na holé telo a ozdobte sa šperkami. Veľmi zaujímavo pôsobia tzv. obojky z perál, alebo iných polodrahokamov, či kombinácie so šatkou. Veľmi jednoducho tuxedo môžete skombinovať s korzetom alebo vestou.

Kto by takýto skvelý kúsok nechcel mať v šatníku? 

Foto: Chriss by nevesta.sk
Model: Diana K./Heriett models
Odev: tuxedo Ozeta
Vizáž: Marika Kadučáková
Vlasy: Boris Bordács
Priestory: Palác Motešických
Marika | 2.9.2013, 14:00