Božská Marilyn I

Narodila sa ako Norma Baker a svojho otca nikdy nevidela. Jej matka mala syfilis, ktorý jej spôsobil psychické problémy a skončila v sanatóriu, a tak ju vychovávali starí rodičia. Celý život hľadala šťastie a poznáme ju aj ako ženu s dušou dieťaťa. Božská Marilyn bola idolom nejedného muža, no lásku sa jej nepodarilo nájsť v náručí žiadneho z nich. Aké boli jej vzťahy?
bozska_marilyn_tit

Napriek tomu, že bola táto kráska symbolom Hollywoodu, jej krása ju pripravila o život. Väčšina mužov, ktorí stáli po jej boku, sa pokúsila zneužiť ju a okrem toho, mnohí z nich žiarlili na jej úspech a slávu. Marilyn, ešte ako Norma Baker, sa prvý raz vydala veľmi mladá – mala len 16 rokov a jej prvým manželom sa stal policajt Jim Dougherty.

 

bozska_marilyn_1


Otázkou je, či si ho Marilyn vzala z lásky, alebo skôr z vďačnosti za to, že ju zachránil pred sirotincom. Okrem toho, Marilyn mala problém s tým, že vo svojich partneroch sa snažila nájsť otca, ktorého nikdy nepoznala. Dokonca aj svojho prvého manžela nazývala „ocko“. Prvé manželstvo Normy Baker sa skončilo po štyroch rokoch kvôli jej kráse – Jim Dougherty totiž nezniesol to, že ju pozvali, aby skúsila šťastie v Hollywoode. V jej ceste za slávou ju vôbec nepodporoval, práve naopak.

 

bozska_marilyn_2


Jej najväčšou láskou bol údajne hráč bejzbalového klubu New York Yankees Joe DiMaggio, no napriek jej obrovskej láske manželstvo vydržalo len deväť mesiacov. Joe si Marilyn všimol v roku 1952 a rozhodol sa pozvať ju na rande. Bolo to v čase, kedy bol v Amerike známejší ako ona, no keď sa zranil, svoju kariéru musel zanechať. Po svadbe sa romantika skončila a DiMaggio sa začal k svojej manželke správať násilnícky.

 

bozska_marilyn_3


Údajne ju udrel aj počas nakrúcania filmu Slamený vdovec. Ak neviete, o aký film ide, stačí, ak vám povieme o najznámejšej scéne – Marilyn stojí v bielych šatách nad odvetrávacou mriežkou. Pri nakrúcaní tejto scény bolo vidieť pod jej šatami vraj všetko a práve to DiMaggia tak rozčúlilo.

 

Po nakrúcaní mal tento výstup ešte dohru v hotelovej izbe a Marilyn sa rozhodla ukončiť tento vzťah. V tom čase mala táto najznámejšia blondínka takmer všetko – slávu, peniaze i prijatie u kritikov. Jedna vec jej však stále chýbala – muž, ktorý by ju miloval.

 
Po rozvode s DiMaggiom bola Marilyn veľmi nešťastná, no útechu jej ponúklo náručie jej filmového priateľa, herca a speváka Franka Sinatru. Kým sa skončilo rozvodové konanie, títo dvaja odišli na pár týždňov dovolenkovať.


Ako sa skončil vzťah Marilyn Monroe a Franka Sinatru a o ďalších mužoch v jej živote sa dozviete už o týždeň!

 

 

Foto: womenhistory.about.com, sodahead.com, beautybombshells.com, SITA/AP

Petra  | 28.8.2013, 10:00