Aký text dať na svadobné oznámenia?

Papier, tvar písma, obálky už máte vybrané. Pozeráte sa na prázdnu stránku a rozmýšľate o texte. Niekomu sa páči vtipný text, niekto má radšej klasiku a niekto miluje romantické básne a texty hudobných hitov. Čo je však to pravé? Ako vyjadriť radosť z najkrajšieho dňa vášho života? Tieto riadky vám možno pomôžu vo výbere tých správnych slov.
carymaryhakybaky

Texty na svadobné oznámenia môžeme rozdeliť do troch skupín. Sú texty žartovné, klasické a romantické. Ak vyberáte text na oznámenie, mali by ste si hlavne zrekapitulovať váš vzťah. Čo bolo pre vás to najkrajšie. Kde ste spolu trávili spoločné chvíle a čo ste pri nich cítili.  

 

Žartovný text si môžete vymyslieť zo zážitku, ktorý bol pre vás vtipný a vždy,  keď sa pozriete na svojho partnera, vyčaruje vám na tvári úsmev. Spoznali ste sa pri zrážke na ulici, alebo niekde v obchode? Váš text by mohol znieť  možno takto:

 

Na ceste domov sme sa zrazili, a tak sme si hrče na hlave spolu na káve fúkali. Fúkanie nám vydržalo a pri svadbe sa skončilo. Máme sa radi velice a tak sa dňa .... o .... , v.... vezmeme.

 

Môžete sa inšpirovať aj vtipmi o manželstve, alebo filmami, ktoré sú s tematikou svadby. Takýchto filmov je na trhu veľa. Moja tučná grécka svadba, Svadba podľa Margot, Svadby podľa Mary, Nevesta na úteku a pod.

 

Naša tučná Slovenská svadba

Dňa ... o ..., v....

 

Svadba podľa mojej Janky sa koná

Dňa ... o ..., v ...

 

Nevesta mi hádam neujde a na našu svadbu príde

Dňa ... o ..., v ...

 

Filmy ponúkajú veľa možností, ako vtipne oznámiť príchod Vašej radostnej udalosti. Môžete si vybrať aj z mnohých textov, ktoré sa používajú bežne na oznámenia. Nie sú originálne, je ich veľa a nemusíte sa nad nimi zamýšlať.

 

Doteraz sa hovorilo, teraz je to pravda, že ... (dátum) o ... hodine v ... bude naša svadba.

 

Na známosť sa týmto všetkým dáva, že ... (dátum) o ... v ... sa sobáš vykonáva.

 

Oznamujú, že nedbajúc na rady skúsenejších priateľov, prídu dňa ... o ... do ... a odhodlaní ku všetkému, povedia si pravdepodobne Áno.

Svadba. Hra o jednom dejstve. Osoby a obsadenie nevesta - ... ,  ženích -... , zbor - príbuzní a priatelia. Premiéra sa koná ... o ...v ...Vstup voľný! Nezmeškajte, repríza nebude!

 

Ak text spojíte s tou správnou grafikou, vaše oznámenie nebude len oznamom, ale aj výborným rozptýlením pre všetkých pozvaných.

 

Klasické texty sú trocha nudné, no nič s nimi nemôžete pokaziť. Môžete použiť historické vyjadrovanie sa, alebo formálne vyjadrenie, ktoré sa používa dnes. Tento spôsob dodá vašej svadbe vážnosť, ktorú si takáto príležitosť zaslúži.

 

MUDr. Abraham Duoden a Pani Eleonóra Duodenová

požadujú a bude im cťou Vaša prítomnosť

na svadbe svojej dcéry

Anabel

V

Ulici Svatého Cyrila a Metoda

V septembri

O štvrtej hodine

Popolkovo

 

dovoľujú si Vám oznámiť, že dňa ... o ... uzavrú manželstvo v ...

 

vyslovia svoje spoločné a úprimné "Áno" dňa ... o ... v ...

 

si dovoľujú oznámiť, že na spoločnú cestu životom vykročia dňa ... o ... v ...

 

Najkrajšími textami sú romantické texty. Vyjadrenie lásky na papieri. Pri takýchto textoch by ste sa mali zamyslieť nad tým, čo romantické ste spolu zažili. Na akých romantických miestach ste boli. Ktoré romantické filmy zanechali vo vás najsilnejšie pocity a ktoré piesne boli pre vás tými nezabudnuteľnými. Ak vám niečo napadlo počas čítania, hneď si to zapíšte a máte svoj odrazový mostík pre svoj perfektný text.

 

Požiadal vás snúbenec o ruku na Karlovom moste? Skúste svoj text nasmerovať asi takto:

 

Môj milý  na Karlovom moste pokľakol a našu lásku s prstienkom v ruke spečatil.

Most nás k oltáru priviedol

Kde si dňa ... o ... v

Svoju lásku navždy sľúbime.

 

V dnešnej dobe sa už knihy veľmi nečítajú. Je v nich však veľa inšpirácií k nádherným textom na svadobné oznámenia. Skúste sa zastaviť v kníhkupectve a zamierte k oddeleniu poézie. Určite nájdete aspoň jednu báseň, ktorá Vám zostane v pamäti navždy.

 

Básne, ktoré sa páčia nám:

 

Hviezdy sa obrátili k nám, aj šťastie nám prialo, slnko na nebi, aj v srdciach nám hrialo, láska tá toxicky nás dostala, prenikla k nám, a v nás aj ostala.

Dňa ... o ... v...

 

 

Potrebujem lásku veľkú ako slnce,

Ktorá víťazí dnes a zasa,

Je to moja ochrana

A spása.

 

Dňa ... o ... v ...

 

Ak nájdete tú správnu báseň, alebo ak ste mali šťastie a váš vyvolený vám ju napísal, neváhajte a použite ju ako text pre svadobné oznámenie.

 

Inšpirácia na nádherné svadobné texty je všade okolo Vás. Pomôcť vám môžeme aj my v LarisDesign. Zastavte sa a poraďte sa s nami. Môžete sa poobzerajť aj doma a vo svojom okolí. Vyberte staré ústřižky a vecičky, ktoré ste si odkladali už od detstva. Tam sa ukrývajú všetky nádherné slová. Najkrajšie spomienky máte však vy sami. Skúste si na ne spomenúť a chvíľu nad nimi porozmýšlať. Inšpirácia je aj vo filmoch a preto my ukončíme dnešný blog básňou, ktorá odznela vo filme Sex v meste. Carrie Bradshaw milovala básne a jedna sa niesla celým filmom:

 

Beethoven

 

Moje myšlienky smerujú k tebe, moja večná láska.

Môžem žiť buď naplno s tebou, alebo vôbec.

Až sa môj život ukľudní moje všetko,

iba vďaka chladnému premýšlaniu

o našej existencii dosiahneme zmysel spoločného života.

Prosím miluj ma ďalej.

Nepochybuj o najvernejšom srdci svojho milovaného.

Navždy tvoje

Navždy moje

Navždy naše

Tatiana | 5.9.2013, 14:00 | Bratislava