Ženích v anglickom štýle podľa Marco Mirelli

Ak sa dvaja zaľúbení ľudia rozhodnú pre manželstvo, napovedá to o ich vyznávaní tradičných hodnôt. Svadba je ešte stále pre mnohých tým najkrajším zážitkom a oslavou lásky. Preto si na nej dávame tak záležať a zvažujeme každý detail. Svadobné šaty a oblek nevynímajúc, práve naopak!
zakety_clanok_1_titulka
Nesie v sebe kráľovskú eleganciu, ženích v ňom pôsobí noblesne a vznešene, priam šľachticky. Svadobný žaket. Klasický svadobný odev, pre ktorý by sa mal rozhodnúť každý muž, kto chce byť na svojej svadbe oblečený najvhodnejšie a najelegantnejšie. Ak ísť po najvyššej kvalite, tak potom odporúčame dať si žaket ušiť na mieru a doplnky zladiť špeciálne k nevestiným šatám. Šéfdizajnérka Image House for Men Marco Mirelli Miriam Lisová Marcineková si myslí, že žaket ocení ten, kto má blízko k tradíciám a generačným hodnotám. "V žakete treba vidieť vyššiu hodnotu a nevnímať ho prvoplánovo, že je to drahé a dá sa použiť len na jednu príležitosť. V prvom rade ide o zážitok mať ho na sebe. A keď je ušitý z kvalitných materiálov, môže sa dediť z generácie na generáciu."

zakety_clanok_2_web

Svadobná kolekcia obľúbenej pánskej značky Marco Mirelli sa tento rok nesie aj v anglickom štýle, v rámci ktorého vytvorila dva typy žaketov. "Tradičný má sako tmavšie a jednofarebné, rovnako ako vestu. Nohavice sú sivé pásikavé. Doplnky sa ladia so šatami nevesty, aby bol celkový dojem svadobného páru harmonický. Keď má nevesta biele šaty, tak ženích je ladený do studenej farebnej kombinácie - čierno-strieborno-bielej. K šatám v ivory a zlatistých odtieňoch sedí modrá s lomenou bielou. Dá sa tu krásne farebne vyhrať, ide o zaujímavé spájanie štruktúr materiálov a vzorov," vysvetľuje Miriam Lisová Marcineková. Druhý modernejší typ strihovo vychádza zo žaketu, no líši sa v materiáloch. "Sako je predĺžené v žaketovom tvare. Je to niečo medzi žaketom a klasickým sakom. Zaujímavá alternatíva pre mužov, ktorí sa chcú odkloniť od tradície, chcú byť iní a originálni. Materiálovo sme to poňali extravagantne a viac fashion, volili sme lesklé a štruktúrované látky. Vo farbách sme zašli až do krémovej či svetlej sivej, ktoré sa hodia k letu.

zakety_clanok_3_web

A čo to znamená pre hostí, ak sa ženích rozhodne pre svadobný žaket? "Mali by sa k nemu zladiť a žakety by mali mať oblečené aspoň otec a svedok. Je to síce nákladnejšia záležitosť, ale ak svadobčania chcú svoj veľký deň poňať takto noblesne, treba sa im prispôsobiť. Pri tej druhej modernejšej alternatíve žaketu si hostia môžu obliecť elegantný oblek, v tomto prípade je to otvorenejšie, a nie je nutné strihovo sa prispôsobovať."

zakety_clanok_44_web

Uvažujete nad svadbou v kaštieli či chateau? Tak vedzte, že k takýmto vznešeným priestorom nasiaknutým históriou dokonale ladí ženích v žakete. Vďaka retro nádychu tejto svadobnej klasiky sa budete cítiť a vyzerať naozaj výnimočne. 

Článok prevzatý z on-line Časopisu Nevesta



Foto: Chriss by nevesta.sk
Produkcia: on-line časopis Nevesta
Pánske odevy a doplnky: Marco Mirelli IHFM
Svadobné šaty: Zlatica Hujbertová
Models: Michal D., Vlado N., Antonio M., Martin Š.
Modelky: Vanda H./MiX Model management
Styling: Miriam Lisová Marcineková
Vizáž a vlasy: Boris Bordács
Priestory: Art Hotel Kaštieľ
Kristína | 5.8.2013, 10:00