FAQ: Foto dňa s nevesta.sk

Prečítajte si, ako postupovať pri registrácii na Foto dňa a aké podmienky a pravidlá budú v tejto sekcii platiť.
titulka_foto_dna_logo
Môžem si nahrať fotky s mojím osobným autorským logom alebo vodoznakom?
Áno, ale neodporúčame to. Fotografie krajšie vyznejú bez loga. Autorstvo však nebude v žiadnom prípade popreté. Na fotografie, ktoré budú vybraté ako Foto dňa, bude automaticky pridaný aj vodoznak Foto dňa. Pri publikovaní vybraných fotografií do časopisu budeme od autora žiadať zaslanie fotografie vo vysokom rozlíšení a bez loga a vodoznakov. Jeho meno bude uvedené v súlade s design manuálom časopisu. 

Bude obsah fotolabumov profesionálnych fotografov kontrolovaný? Môže sa stať, že niektoré fotografie budú vymazané?
Profil autora a fotografie nesmú obsahovať nevhodný obsah, zneužitie, porušenie autorského práva alebo obsah, ktorý poškodzuje patenty, ochranné známky, obchodné tajomstvá, autorské práva, alebo akýkoľvek iné priemyselné a / alebo duševné vlastníctvo, práva tretích strán. To sa vzťahuje aj na užívateľský opis a vložené odkazy. Profily a fotografie s nevhodným obsahom budú odstránené. 

Čo je Foto dňa?
Foto dňa je fotka, ktorá redakcia natoľko zaujala svojou emóciou, farebnosťou, kompozíciou či nápadom, že sa rozhodla o nej a jej autorovi dať vedieť všetkým čitateľom portálu nevesta.sk a fanúšikom FB stránky portálu www.facebook.com/nevesta.sk. Počet Foto dňa je obmedzený. Ide o minimálne 1 fotografiu až 5 fotografií. 

Ak som si nahral fotografiu, ktorá nebola vybraná ako Foto dňa, môže sa tak stať nasledujúci deň?
V zásade sú Foto dňa vyberané v rovnaký deň, kedy sú nahrané užívateľmi. Avšak, môže sa stať, že fotografia bude vybraná aj v neskorší deň v prípade, že ide o vynikajúcu snímku a počet Foto dňa už bol v deň jej nahratia naplnený. 

Aké sú kritériá na fotografie, ktoré majú byť zverejnené a vybrané ako Foto dňa?
Redakcia portálu nevesta.sk starostlivo posudzuje každú jednu fotografiu. Zaujíma nás emocionálna stránka fotografií, ale aj technická. Najviac zaváži prvý dojem, ale výber ovplyvňuje obsah, orez, originalita, osvetlenie, farby a kompozícia.

Aká je maximálna veľkosť nahrávanej fotografie?
500 KB. Fotografie môžu byť na výšku aj na šírku.

Čo sa stane, keď chcem zmazať svoj profil?
Je možné zmazať svoj profil, ale ak obsahuje fotografiu, ktorá bola vybraná ako Foto dňa, snímka zostáva vo Foto dňa archíve aj keď bol profil odstránený.

Musím mať popis a názov na každej nahranej fotografii?
Nie, ale pre čiateľov bude fotografia ešte zaujímavejšia, ak tieto atribúty budú uvedené. 

Budú fotografie publikované v časopise autorsky označené?
Áno, samozrejme.

Ak chcem pracovať pre nevesta.sk, je šanca, že si ma takto všimnete a budem s vami môcť nadviazať kontakt?
Áno, Foto dňa na nevesta.sk je ten najlepší spôsob, aby sme sa zoznámili s vašou prácou. Hľadáme mladé talenty a dávame možnosť podieľať sa na obsahu portálu a časopisu. Ak ste ctižiadostivý svadobný fotograf, alebo hľadáte priestor, kde by sa o vás budúce nevesty dozvedeli a objednali si vaše služby, ste na správnom mieste a Foto dňa na nevesta.sk je pre vás to pravé. 

Ako dostanem svoj album na 1. miesto voči ostatným? 
Nahratím, resp. pridaním nových fotografií sa momentom nahratia váš fotoalbum posunie na prvé miesto medzi ostatnými. Odporúčame preto, aby ste si váš fotoalbum pravidelne aktualizovali a pridávali 3-5 fotografií denne. 

Je Foto dňa určené aj pre nevesty?
Áno.

Koľko fotografií možno nahrať za jeden deň?
Odporúčame nahrať nahrať najviac 5 fotiek denne. 

Kde nájdem oficiálne pravidlá Foto dňa?

Prečítajte si ich pod týmto odkazom

Kristína  | 7.11.2014, 10:00