Azúrová svadba

Modrobiele domčeky, kostoly s kupolami na pozadí úchvatného západu slnka. Pobrežie rozprávkového gréckeho ostrova Santorini obmýva priezračné azúrové more a jeho nekonečné široké pláže sú ako stvorené nielen na príjemnú letnú dovolenku, ale aj na výnimočnú svadbu.
santorini_titulka
On je Grék a ona Švajčiarka. Spoznali sa v nemocnici, zasnúbili v Nemecku a svadbu sa rozhodli mať na slnečnom gréckom ostrove Santorini. S organizovaním začali rok pred svadbou, keď oslovili obľúbenú švajčiarsku koordinátorku Evu Hauser, ktorá im pomohla so všetkými prípravami a plánovaním. "Vďaka nej vyzerala naša svadba úžasne. Pozvali sme 65 hostí, pre ktorých to bola fantastická oslava s mimoriadnym pôvabom. Mnohí si pobyt predĺžili o niekoľko dní a na ostrove strávili doslova svadobnú dovolenku. Aj my sme po svadbe strávili ešte týždeň na priľahlých ostrovoch. Santorini je skvelá svadobná destinácia!"

santorini_6

Grécky ostrov Santorini je ospevovaný ako najkrajší grécky ostrov, najromantickejšie miesto sveta s najskvostnejšou atmosférou. Táto bájna Atlantída má vďaka vulkanickej aktivite neobvyklú farbu pevniny a mora. Pôvodom guľatý ostrov bol v roku 1650 p. n. l. zničený obrovským sopečným výbuchom. Dnes je ostrov tvorený obrou podkovou strmých, do červenohneda sfarbených skál, a vo vnútri tejto podkovy sa nachádzajú dva malé ostrovčeky. 

santorini_5

Okúzľujúca biela architektúra, kostolíky s modrými kupolami, fascinujúci výhľad na more a farebné útesy kaldery. V slnkom zaliatych uličkách sa prechádza ruka v ruke nevesta so ženíchom, keď zastanú v rázovitej reštaurácii a pri pohári vínka si oddýchnu pred obradom na pláži... 

santorini_2
Foto: Andrea Kuehnis Photography

Svadobná koordinátorka Eva Hauser
"Plánovanie svadby v Grécku je veľmi špeciálne a vôbec nie jednoduché! Gréci sú svojský národ, pri komunikácii a rokovaniach sa treba vyzbrojiť riadnou dávkou trpezlivosti. Často si musíte účet doslova vymáhať, keďže pre Grékov nie je na dennom poriadku všetky zárobky legalizovať a dane odvádzať štátu. Aj tu platí "Preise handeln", s cenami sa dá veľa hýbať, keďže cudzinec platí spravidla vždy viac. I preto odporúčam rozhodnúť sa pre lokalitu, kde vám pomôžu a ponúknu vám pomocnú ruku pri plánovaní svadby, ak ste si nevybrali svoju osobnú svadobnú koordinátorku. My sme plánovali svadbu ešte mimo sezóny - v máji. Už vtedy bolo veľmi horúco a pre tých, ktorí nie sú na tieto horúčavy zvyknutí, sa odporúča obrad posunúť na neskoršiu hodinu. Veľa obchodov, ako aj inštitúcií má cez najväčšie teplo siestu a všetko sa okrem turistických obchodíkov zatvára," radí švajčiarska svadobná koordinátorka Eva Hauser, ktorá je pôvodom Slovenka.

santorini_4
Foto: Andrea Kuehnis Photography

santorini_1
Foto: Andrea Kuehnis Photography

santorini_3Foto: Andrea Kuehnis Photography

Svadba je nádherným míľnikom v živote muža a ženy, ktorí sa rozhodli spečatiť svoj sľub lásky. A ak sa odohráva pre oboch vo výnimočnom prostredí, o to viac sa zapíše do kroniky ich života a len spomienka naň bude slúžiť ako balzam na dušu vo všedné dní každodenného života. 



Článok prevzatý z on-line časopisu NEVESTA
Chriss | 7.7.2013, 16:00