Svrbiaca pokožka po holení – náš večný nepriateľ!

Áno „náš“, lebo verím, že nie som jediná, ktorá sa s týmto problémom trápi. Už dlho som hľadala riešenie, prvý pokus – antiperspirant Nivea s dvojakým účinkom nezlyhal úplne, ale na podráždenú pokožku nestačil. A potom som objavila druhý produkt z rady Just Gél po holení s plesnivcom alpským!
holenie_2

Švajčiarska značka Just prichádza z prírody, také je heslo tejto firmy, ktorá vyrába produkty v súlade s prírodnou filozofiou firmy. Zloženie gélu je jasne zobrazené v katalógu aj na oficiálnej internetovej stránke: alkohol, extrakty z plesnivca alpského, aloe vera a vŕbovky úzkolistej, glycerín, panthenol, alantoín, výťažok z droždia a freskolát mäty piepornej. Chvíľku trvalo kým sa ku mne ku mne gél dostal, keďže ho treba cez poradkyňu objednávať, ale o to viac som sa naň tešila.

 

holenie_1


Prišiel gél s obsahom 60 ml, ktorý mi vydrží veľmi dlho, lebo na jedno podpazušie stačí naniesť množstvo veľkosti hrášku. Sľubuje pokožku ukľudniť, zmierniť jej podráždenie, dezinfikovať, zaceliť drobné ranky, hojiť a ochrániť ju pred vznikom zápalu. Rastlinné extrakty sú garantom takejto starostlivosti. Pokožka je naviac doplnená vlhkosťou. Ošetrujúce látky podporené výťažkom z droždia majú za úlohu vytvárať zamatovo – hebký, ochranný film, ktorý zvyšuje konečný efekt po holení. Silný chladivý efekt po mokrom i suchom holení má zasa vyvolať dojem chladivého obkladu. Vďaka plesnivcu má silnejšiu pánsku vôňu, čo mne neprekáža. Nanášanie je bezproblémové a vstrebávanie rýchle. Okamžite po nanesení som mala chladivý pocit a po pár minútach som naň naniesla antiperspirant z rovnakej plesnivcovej rady. Zatiaľ čo gél ma nesklamal, antiperspirant v horúčavách zlyhal. Pot bolo cítiť po 24 hodinách a to je pre mňa málo. Mojou výhernou kombináciou je teda gél + antiperspirant Nivea určený priamo po holení. Vône sa síce trošku bijú, ale v konečnom dôsledku mi to neprekáža.

Ak vás gél z plesnivca nezbaví svrbenia úplne, jednoznačne vám ho zmierni. Mne pomohol a so svrbením mám našťastie pokoj a môžem vám ho odporúčať. Ak nemáte svoju Just poradkyňu, pokojne oslovte tú moju.
Viac sa o firme Just a jej výrobkoch sa dočítate tu.

 

Svoje ďalšie recenzie vám ponúknem až po lete, dovtedy vám prajem krásne prežitie leta a veľa správnych kozmetických rozhodnutí!

Michelle | 24.6.2013, 18:00