Vlasoví mágovia: Svadobný účes podľa Borisa Bordácsa, Deni Hvorkovej a Istvána Farkasa

Zoznámte sa s obľúbenými vlasovými stylistami časopisu NEVESTA! O svojich kvalitách nás presvedčujú pri každom fotení editoriálov a o tom, že ich kreativita nepozná hraníc, vám dávame vedieť v každom novom čísle. Okrem toho sú to skvelí ľudia, ktorí vedia počúvať a dokonale zhmotniť naše predstavy do originálnych svadobných účesov.
titulka_boris

Boris Bordács

 

Ako na to
Nevesty zväčša majú akú takú predstavu o vysnívanom svadobnom účese. Prichádzajú ku mne na skúšku s fotografiami. Vždy sa snažím zistiť o každej jednej neveste čo najviac, aké budú šaty, popolnočné šaty, šperky, doplnky (závoj, kvety či ozdoby do vlasov...), kytica a na základe týchto poznatkov a fotografií sa potom dohodneme, aký by účes mal byť. Mal by ju zvýrazniť, a zároveň byť praktický. I keď sa pre skúšku nerozhodne a upravujem ju v deň svadby "naostro", snažím sa, aby bol pre ňu výnimočný.

 

boris_uces_pracuje

 

Najväčšie faux pas
Prehnať to s doplnkami v účese. Viem, že sa niekomu môže páčiť aj závoj, aj korunka, živé kvety, veľký účes, spona, ale skombinovať toto všetko je priveľa. A videl som aj nevestu, ktorej trčali z účesu spoje príčeskov, neboli poschovávané, a to by sa tiež nemalo stať.

 

boris_uces

 

Top trendy v účesoch
Milujem drdoly, ktorých je už pomenej (na moju škodu). Dajú sa krásne a vkusne doplniť sponou, brošňou, živým kvetom či sieťkou. Túto sezónu letia skôr ležérnejšie, voľnejšie účesy/výčesy alebo veľké rozpustené vlny. Pri voľných vlnách je však nevýhoda, že nie každému vydržia. Každá nevesta je však iná a má inú predstavu, ako bude vyzerať vo svoj deň dokonale a to je pre mňa výzva, nikdy to pre mňa nie je stereotyp.

 

Deni Hvorková


Ako na to
Stanovíme si termín skúšky svadobného účesu a líčenia a na skúške si zohľadníme všetky možné riešenia a možnosti a skúšame viacero účesov. Vždy je fajn, ak má nevesta nejaké predstavy. Keď ich má, vychádzam z toho - čo si zvolila a čo sa jej páči a ďalej pokračujem zlatou strednou cestou a teda zohľadním požiadavky nevesty, ale a aj svadobné šaty, popolnočné šaty. Jednoznačne typológia tej danej dámy, tvar tváre, kvalita vlasov či chce vlasové doplnky, závoj alebo iba ozdôbky a podobne. Ak má nevesta krátke vlasy a chce ich mať dlhé a rozpustené, je to fuška :) Ak ich má krátke a želá si mať vypnuté vlasy, dokážem urobiť účes taký, aby pôsobil, že má veľa dlhých vlasov :)

 

deni_pracuje

 

Najväčšie faux pas
Neviem, čo by som považovala za faux pas, pretože každá žena je individualita, každá je sama o sebe krásna a čo sa nehodí jednej, druhej sa hodí a naopak. Tiež, čo sa týka zaručených noviniek, vychytávok a podobne, nedá sa to zrealizovať na každej. Preto
robím skúšky, aby sme si povedali, čo áno a čo nie, aby k faux pas nedošlo :) Ja osobne nemám rada, keď trčia sponky z účesov, vidno výplne, pridávané vlasy a podobne.

 

deni_uces

 

Top trendy v účesoch
Stále tu budú nevesty, ktoré chcú byť princezné, či Popolušky, ale aj také, ktoré majú chuť experimentovať a sú extravagantnejšie. V poslednej dobe letí "retro" a to je fajn. No už je toho toľko, že sa to zase "okuká". Ako v minulosti leteli tie gule, čo vyzerali ako ešte jedna hlava. Mne sa to nepáči. Urobím to, ale nemám to rada. A aké boli tie gule "top" :) Myslím si však, že najdôležitejšie je to, ako sa nevesta cíti a či sa sama sebe páči. Lebo ak bude mat nejaké gule, retro či iné vychytávky a nebude spokojná, nech už to nosí akákoľvek módna ikona, môže jej to pokaziť nie len svadobné fotografie, ale aj celú svadbu.

 

 

ISTVÁN FARKAS


Ako na to
Účesy tvorím tak, aby boli v súlade s osobnosťou nevesty, s jej šatami, štýlom svadby. A či už ide o účes na všedný deň alebo slávnostnú príležitosť, každej zákazníčke ho vytváram „na mieru“. V mojich očiach je každá nevesta „nevylešteným diamantom“. Pri príprave účesu s ňou musím pracovať s „ľahkými rukami“. Sústredím sa na prirodzenosť, lebo som presvedčený, že nič netreba preháňať, aby sme z niekoho „dostali“ maximum. Hneď pri prvej konzultácii musí nevesta cítiť a veriť, že sa ocitla v tých najlepších rukách.

 

istvan_pracuje

 

Najväčšie faux pas
K zlyhaniu dochádza vtedy, keď je pre kaderníka dôležitejšia kvantita a tvrdohlavo si trvá na svojom, alebo to isté len opačne... Keď nie je medzi zákazníčkou a kaderníkom dostatočná komunikácia a dôvera, tak potom je to celé odsúdené na neúspech. V takýchto prípadoch je lepšie nechať svadobný účes na niekoho iného. Stalo sa mi, že som musel povedať neveste NIE. Prišla so zničenými na blond namelírovanými vlasmi a pred oltár sa chcela postaviť s umelým príčeskom a ani počuť nechcela o tom, aby som jej dal vlasy najskôr do poriadku... Kvôli peniazom by nemal kaderník riskovať dobré meno a profesionálnu povesť.

 

istvan_uces

 

Top trendy v účesoch 
Minulý rok sme sa predstavili s veľmi odvážnou koncepciou príležitostných účesov. Po viac ako 10 mesiacov plánovania a testovania sme vytvorili kolekciu „HOLLYWOOD CLASSIC 2012/13“, vďaka čomu môžeme našim zákazníkom vytvárať atmosféru krásnych 30. rokov. S našimi dokonale vyvinutými účesmi sa môže každý cítiť ako hollywodska hviezda, a to aj počas svadobného dňa. Pre mňa je v súčasnosti práve tento účes TOP účesom!

 

Foto: Chriss by nevesta.sk

 


 

Článok prevzatý z on-line časopisu NEVESTA

Chriss | 14.6.2013, 10:00