Svadobné šaty: Rosa Clara I

Talentovaná návrhárka Rosa Clara počas Barcelona Bridal Week predstavila pestrú kolekciu svadobných šiat, ktorá je rovnako ako posledné dve kolekcie, rozdelená na dve časti. Prvá sa opäť nesie v duchu jednoduchých éterických kúskov, ktoré sa sú ladené v duchu elegancie tridsiatych rokov. Druhá časť pôsobí modernejšie a nájdeme v nej vrstvené sukne a dokonca aj nohavicový svadobný kostým. Dnes sa však budeme venovať modelom z prvej časti kolekcie.
Rosa Clara 2014
rosaclara_tit

V porovnaní s minuloročnou kolekciou, v ktorej by sme našli aj šaty staroružovej či bledomodrej farby, tá aktuálna kolekcia obsahuje tradičnú bielu, ivory a champaigne. Rosa Clara však aj v tejto kolekcii kladie dôraz na ženskosť a jemnosť.

 

rosaclara_001

 

rosaclara_004

 

rosaclara_008

 

Návrhárka pri úchvatných modeloch využila optickú ilúziu, ktorú dosiahla použitím trendových jemných tkanín a decentných ozdôb. Vďaka jej precíznej práci vznikli sofistikované kreácie, ktoré prekvapia zaujímavými čipkami, šperkmi a ženskými výstrihmi.

 

rosaclara_010

 

rosaclara_013

 

rosaclara_019

 

Modely z prvej časti kolekcie oplývajú padavými strihmi a sukne sú takmer bez objemu – takéto strihy dávajú vyniknúť efektným výšivkám na transparentnom tyle a jemnom hodvábe. V kolekcii nájdeme aj romanticky pôsobiacu čipku, ktorá sa pri chôdzi ľahko vznáša.

 

rosaclara_028

 

rosaclara_043

 

Čo sa týka strihov, ľahké padavé sukne sú doplnené rôznymi typmi topov – nájdeme tu tričkové topy, výstrihy v tvare písmena V, jemné špagátové ramienka, ale aj asymetrické topy s jedným ramienkom.

 

rosaclara_047

 

rosaclara_049

 

Modely z kolekcie návrhárky Rosy Clary zaujmú aj vďaka detailnému zdobeniu – dekorované sú drobnými lesklými kamienkami, čipkou prepracovanou do najmenších detailov a zaujímavými výšivkami.

 

rosaclara_058

 

rosaclara_30

 

Zdá sa, že Rosa Clara má v oblasti svadobnej módy stále čo povedať a každý rok dokazuje, že skutočne patrí medzi špičku svetových svadobných návrhárov. Presvedčíme vás o tom aj o týždeň – budeme sa totiž venovať druhej časti jej kolekcie na rok 2014. Môžete sa tešiť na ľahké vrstvené sukne z tylu, či na objemné kaskádové sukne a nebude chýbať ani množstvo čipiek a ozdôbok.

 

Foto: Barcelona Bridal Week

Petra  | 4.6.2013, 13:00