Paul McCartney a jeho ženy II

Hoci bývalý člen svetoznámej skupiny The Beatles Paul McCartney nebol veľkým lámačom ženských sŕdc, pred takmer dvoma rokmi sa po tretíkrát oženil. O vzťahoch s jeho prvými dvoma manželkami - Lindou, ktorá zomrela po ťažkej chorobe a Heather, ktorej zrejme šlo hlavne o peniaze – ste sa čo-to dozvedeli minule. Ale aká bola svadba so súčasnou manželkou slávneho „chrobáka“?
paul_mccartney_tit

Od 9. októbra 2011 je manželkou Paula McCartneyho Američanka Nancy Shevell, s ktorou začal randiť už v roku 2007 a po päťročnom vzťahu sa rozhodol požiadať americkú podnikateľku o ruku, a tak sa mohla začať pracovať na svadbe. Zvláštnosťou je, že Nancy bola priateľkou prvej Paulovej ženy, ktorá zomrela na rakovinu prsníka. Túto zákernú chorobu prekonala aj Nancy, keď mala len 30 rokov.

 

paul1

 

Láska robí divy a hoci mal Paul v čase svadby už 69 rokov a nevesta Nancy 51 rokov, pár pôsobil veľmi sviežim a mladíckym dojmom. Nevesta vyzerala v elegantných šatách slonovinovej farby s dlhými rukávmi a výstrihom v tvare V veľmi jemne a decentne a snáď nikto by nepovedal, že sa pozerá na zrelú päťdesiatničku. Zaujímavosťou je, že svadobné šaty i oblek, ktorý mal na sebe ženích, navrhla Stella McCartney, Paulova dcéra z prvého manželstva.

britain_paul_mccartney_weddingfb8db2b239b44f53995e15f22acb8907

 

Svadba Paula a Nancy sa konala na radnici v londýnskej časti Marylebone a zúčastnili sa jej aj zvučné mená – Ringo Starr, Ronnie Wood či Barbara Walters – a Paulova sedemročná dcéra Beatrice z manželstva s modelkou Heather Mills bola rozkošnou družičkou.

 

britain_paul_mccartney_wedding681bb7d83a7944a38ab9729364875915

 

Po obrade sa mladomanželia zasypaní lupeňmi bielych ruží presunuli do Paulovho domu, kde sa konala svadobná hostina. Tu sa ukázala nevesta v slivkovomodrých saténových šatách, opäť z dielne Stelly McCartney. Samozrejme, keďže Paul je už niekoľko rokov prísnym vegetariánom, aj na hostine sa podávali výlučne bezmäsité chody. Svadobčania si tak mohli pochutnať na šaláte s rukolou a bazalkou, na polente s kozím syrom, pikantných koláčikoch a knedličkách.

 

Čo by to však bolo za svadbu bez sladkostí, a tak nemohol chýbať ani dezert – kuchári pripravili creme fraiche s bazovou príchuťou  a drobným ovocím, ktorý bol servírovaný aj so svadobnými tortami. Tie boli hneď dve – jedna jablková, určená pre vegánov a druhá bola tradičná čokoládová. Okrem tejto hostiny sa konala ešte jedna – dva týždne po uzavretí manželstva oslávili Paul a Nancy svoj zväzok s rodinou a priateľmi v New Yorku.

 

peoplepaul_mccartneyfbfc2f1658c9487581c3e0f8451cd605


Paul McCartney je dnes už sedemdesiatročným pánom, no po boku Nancy Shevell akoby omladol, a tak sa aj naďalej môže venovať koncertovaniu a tvoreniu hudby. Svedčí o tom aj to, že Paul tento rok chystá turné a v rámci neho zavíta aj do neďalekej Viedne.


Foto: SITA/AP

Publikované 1. 6. 2013

Petra  | 30.1.2015, 19:00