Paul McCartney a jeho ženy I

Život slávnych osobností býva často plný zmien a máloktorá celebrita sa môže pýšiť tým, že prvé manželstvo bolo aj posledným a vydareným. Výnimkou nie je ani bývalý člen jednej z najúspešnejších hudobných skupín na svete Paul McCartney, ktorý sa pred dvoma rokmi už po tretíkrát oženil. Aké boli lásky jeho života?
mccartney_tit

Prvou manželkou bola jeho fanúšička

 

Prvou manželkou člena The Beatles bola Linda Eastmanová, ktorá bola veľkou fanúšičkou liverpoolskych „chrobákov“. Ako fotografka vtedajších populárnych tvárí, akými boli Jimi Hendrix alebo skupina The Doors, sa v čase najväčšieho úspechu The Beatles dostala aj k nim. V tom čase však Paul už dlhší čas žil s herečkou Jane Asherovou, no už pri prvom stretnutí Paula a Lindy medzi nimi preskočila povestná iskra. „Bol to John, kto ma hneď od začiatku zaujal. On bol môj Beatle hrdina. Ale keď som sa s ním stretla, moja fascinácia rýchlo zmizla a zistila som, že Paul bol ten, koho som zbožňovala,“ povedala Linda o svojom prvom stretnutí s Paulom. Paul si na noc, keď sa s Lindou po prvý raz stretol, spomína slovami: „Uvidel som ju v preplnenom klube a napriek tomu, že za normálnych okolností by som bol nervózny dať sa s ňou do reči, uvedomil som si, že to musím urobiť...“ 

 

mccartney1

 

Pár si povedal „áno“ v roku 1969 a podľa ich slov si spolu užili veľa zábavy, dokonca po rozpade The Beatles vytvorili hudobné zoskupenie Wings, ktoré však veľký úspech nezožalo. Paul a Linda mali štyri deti – Lindinu dcéru Heather, ktorú si Paul prisvojil, a tri svoje deti – Mary, Stellu a Jamesa. Manželstvo Lindy a Paula trvalo dovtedy, kým ho smrť nerozdelila – v roku 1998 totiž Linda prehrala boj s rakovinou prsníka – a podľa ich slov boli spolu každý deň, okrem deviatich dní, keď bol Paul v japonskom väzení za držanie drog.

 

Heather Mills a drahý rozvod


Štyri roky po smrti svojej prvej manželky sa Paul McCartney oženil s britskou modelkou, ochrankyňou ľudských práv a bojovníčkou proti nášľapným mínam Heather Mills. Tá pri nešťastnom incidente s policajnou motorkou prišla o nohu. Paul a Heather sa spoznali ešte v roku 1999 počas Pride of Britian Awards, kde Paul odovzdával cenu aktivistom za práva zvierat.

 

mccartney2

 

Dvojica sa po prvýkrát ukázala na verejnosti pri príležitosti 32. narodenín Heather. V roku 2001 Paul požiadal Heather o ruku a napriek tomu, že najskôr súhlasila, neskôr sa to nezaobišlo bez komplikácií – po hádke v hoteli v Miami vyhodila Heather drahý snubný prsteň z okna a kričala, že sa za Paula nevydá. Stalo sa však inak a v júni 2002 sa svadba konala na írskom vidieku. Súkromná ceremónia sa konala v kaplnke, ktorá patrí k nádhernému starobylému hradu Leslie, a cestu svadobnou uličkou sprevádzala pieseň s názvom Heather, ktorú Paul zložil pre svoju vyvolenú. Na svadbe sa zúčastnili osobnosti ako Eric Clapton, Elton John, Ringo Starr či Twiggy. Celá ceremónia stála údajne až jeden milión libier a bola to skutočne okázalá udalosť – po plavbe kvetmi zdobenou loďkou po jazere sa mladomanželia vrtuľníkom prepravili na letisko v Belfaste a súkromným lietadlom odleteli na svadobnú cestu.

 

mccartney3

 

V roku 2003 sa narodila manželom dcérka Beatrice, ktorá dostala meno po Paulovej tete. Vzťah Paula a Heather však napriek narodeniu dcérky začal škrípať a Paul sa to snažil napraviť drahými šperkmi. Heather to však začala postupne zneužívať a vydierala Paulovho právnika – Paulovi praskli nervy a po svojej manželke hodil fľašu vína. Niekoľko dní na to podal pár návrh na rozvod, z ktorého Heather vyťažila 29 miliónov eur, hoci jej pôvodný zámer bolo získanie 160 miliónov.

Paul McCartney však ani po bolestivom a dlhom rozvode nezanevrel na ženy a jeho poslednou vyvolenou sa stala podnikateľka Nancy Shewell. Príbeh ich lásky vám rozpovieme o týždeň.

 

Foto: SITA/AP

Publikované 24. 5. 2013

Petra  | 24.1.2015, 10:00