Permanentný make up – môj skutočný príbeh

A tak som sa na to dala. Bála sa, očakávala a nakoniec... no ale pekne poporiadku.
Poznáte tie rána. Ledva sa zdvihnete z vyhriatej postele a umyjete si oči a už vás čas tlačí, aby ste sa išli maľovať. Ak máte krásne husté a pekne tvarované obočie a nanesenie dokonalej očnej linky vám nerobí problém, gratulujem, no ja medzi vás nepatrím. Ak ani vy nie, čítajte ďalej.

permanent_2

Rozhodnutiu predchádzalo zvažovanie pre a proti a nakoniec to pre predsa len zvíťazilo. Potom už bolo len dôležité nájsť tú správnu osobu, ktorej sa zverím do rúk. Víťazkou sa, podľa referencií, stala mladá tatérka z Trenčína. Zavolala som, spýtala som sa všetko, čo ma zaujímalo a mesiac som čakala na deň D.
Pre istotu som si hodila jednu tabletku od bolesti a obočie aj viečka natrela krémom na umŕtvenie, no bolo to zbytočné. Najskôr mi tatérka nakreslila obočie ceruzkou a dohodli sme presnú farbu a tvar. Tetovanie bola prechádzka ružovou záhradou. Jemné škrabkanie ma skoro uspalo. Po polhodinke som bola hotová a spokojná s tým, aký mám vysoký prah bolesti. Ja naivka!

 

u

 

Vytriezvenie prišlo pri tetovaní liniek. Ten istý postup kreslenia a schvaľovania tvaru a farby bol pohodička, a potom to prišlo. Rezanie žiletkou medzi riasami, to je asi to najbližšie prirovnanie. V momente, keď som mala jedno oko hotové, túžila som byť jednooký pirát. Tá bolesť bola príšerná. Ani jemné zaobchádzanie tatérky, ani lidokain, nič nepomáhalo. Len vydržať a trpieť, to bolo jediné, čo mi ostávalo. No výsledok ma potešil. Pri pohľade do zrkadla som bola síce opuchnutá, ale spokojná.

 

permanent_1

 

Po týždni sa mi obočie aj linky úplne zahojili. Ja som maximálne spokojná a v prípade obočia by som si mohla povedať, že to stálo za to, na linky by ma už nenahovoril nikto. Ak sa chystáte na permanentný make up, prajem vám málo bolesti a rýchle hojenie, za tých 15 minút predĺženého ranného spánku to predsa stojí, či nie?

Michelle | 23.4.2013, 15:00