Filmová kolekcia Marco Mirelli: Don Vito Corleone

Aristokratický elegán chrániaci svoju rodinu. Don Vito Corleone. Hlavný hrdina najlepšieho gangsterského filmu všetkých čias - Krstný otec. Filmová klasika, v ktorej sa gangstri obliekajú viac ako štýlovo, upútala aj šéfdizajnérku Image House for Men Marco Mirelli Miriam Lisovú Marcinekovú, ktorá ju s ľahkosťou preniesla do jednej zo svojich šiestich kolekcií.
corleone_titulka

Gestá a frázy gangstrov z Krstného otca tak zľudoveli, že dnes je už bežné, keď sa muži bozkávajú na rozlúčku a dávajú si ponuku, čo sa nedá odmietnuť. Ak aj vy patríte k milovníkom tejto filmovej či románovej ságy, o dôvod viac zamyslieť sa, či by sa práve týmto smerom nemohol uberať váš svadobný outfit...

"V modeloch som chcela vystihnúť toho mafiánskeho ducha. Fascinuje ma, že ako základ šatníka používali čierno-bielu a nesmel chýbať klobúk. Raz by sme takýto "mafiánsky" film radi obliekali," hovorí Miriam Lisová Marcineková.

 

corleone_1

 

corleone_2

 

corleone_3

 

corleone_4

 

corleone_5

 

corleone_6

 

corleone_7

 

A na akú príležitosť by sa podľa šéfdizajnérky tieto modely hodili?
"Na špeciálne príležitosti, keď človek potrebuje byť iný a extravagantný. Na prehliadke sú outfity štylizované, no v reálnom živote sa to dá nosiť zjednodušene. I keď si na prehliadke povieme, že to sa nám nezdalo veľmi nositeľné, stačí, keď sa to v realite o niečo okreše. V tomto prípade klobúk, vestu či kvietok."

 

Viac o Image House for Men Marco Mirelli
 
Foto: Zo slávnostného galavečera a módnej prehliadky filmových kolekcií Marco Mirelli

Kristína  | 14.4.2013, 16:00