Nadčasová elegancia: Svadobné šaty Mon Cheri

Módny dom Mon Cheri predstavil svadobnú kolekciu, ktorú preň navrhol David Tutera. Ak vám toto meno nič nehovorí, David Tutera je v Amerike veľmi známym organizátorom svadieb a svadobným dizajnérom. Neorganizuje však svadby len tak hocikomu, ale jeho zákazníkmi sú aj budúci mladomanželia z radu celebrít.
moncheri_tit

Kolekcia, ktorú navrhol pre britskú dizajnérsku dielňu zameriavajúcu sa na svadobné a spoločenské šaty, je podľa slov samotného tvorcu určená pre každý typ postavy. Svadobné šaty z tvorby Davida Tuteru sú fascinujúcimi a jedinečnými kúskami a Tutera pri ich navrhovaní spolupracoval s dizajnérom pracujúcim pre Mon Cheri Martinom Thornburgom.

 

mon_cheri4

 

Ich spolupráca priniesla pestrú kolekciu svadobných šiat – nájdeme v nej totiž aj tradičné šaty so širokou sukňou, ale i modernejšie ladené kúsky, či neformálnejšie pôsobiace modely.

 

moncheri_2

 

moncheri_1

 

Šaty zo saténu, tylu a čipky v snehobielej farbe so živôtikom dekorovaným lesklými korálikmi  a ručne šitou, detailne vypracovanou čipkou. Všimnite si skladaný pás prechádzajúci do opaska so Swarovského krištáľmi a čisté línie dlhej sukne zvažujúcej sa až do elegantnej vlečky.

 

moncheri_3

 

Druhý kúsok z kolekcie je ušitý zo saténu, šifónu a tylu a tiež je zdobený detailne vypracovanou čipkou, ktorá najviac vyniká na dlhých rukávoch a dekolte. Vrchná časť šiat s výstrihom v tvare srdca  je od sukne oddelená opaskom s krištáľmi. Kaskádovitá jemne zvlnená sukňa prechádza do princeznovskej vlečky.

 

moncheri_5

 

David Tutera ponúka vo svojej kolekcii dnešným nevestám prvotriedne materiály, akými sú satén, hodváb či čipka, Swarovského krištáľ a strihy, ktoré im dokonale sadnú. Stačí si len vybrať...

 

 

Foto: SITA/AP

Petra  | 11.4.2013, 12:00