Sexi herec v úlohe ženícha

Do prezidentského apartmánu vstupuje najobľúbenejší slovenský herec vo svadobnom obleku Marco Mirelli. Božská kombinácia k neveste vo svadobných šatách od Josefa Klíra!
katka_janko_12_casopis

Fotenie svadobných šiat od TOP dizajnéra Josefa Klíra sme sa rozhodli okoreniť o príťažlivého ženícha. To znamená - musí byť oblečený v špičkovom svadobnom obleku - jednoznačne od značky Marco Mirelli - a ten, kto si ho oblečie, musí byť stelesnením Jamesa Bonda -  jednoznačne Ján Koleník. Podarilo sa a nenechali sme si ujsť ani príležitosť porozprávať sa s Jánom o jeho názoroch na módu, ale aj svadbu a manželstvo.  


Jána Koleníka oblieka Marco Mirelli. Ako k tomu došlo a kedy ste začali spolupracovať?
Myslím, že to bolo pred minuloročným vyhlásením výsledkov ankety OTO, zavolala mi Mimi Marcineková Lisová, stretli sme sa a vybrali oblečenie na slávnostný galavečer.

 

Ako ste vnímali túto ponuku?
S nadšením, značku som pozitívne vnímal už dlhšie. A hlavne, cítil som sa dokonale a profesionálne pripravený na spoločenskú príležitosť.

 

Marco Mirelli sa špecializuje na vytváranie individuálneho štýlu. Je váš štýl teraz iný ako dovtedy? V čom?
Určite pri spoločenských udalostiach. Mojou ambíciou je implantovať ho aj do svojho voľnočasového štýlu, najmä preto, že značka Marco Mirelli rožširuje svoje portfólio aj o túto sféru. Asi som začal viac pri svojom odievaní kreatívne rozmýšľať. Osobný štýl by mal vychádzať z prirodzenosti nositeľa a je veľmi pohodlné dať si poradiť odborníkmi, ktorí presne na mieru poradia a nenásilne vytvoria každému originálny štýl.

 

katka_janko_10_casopis

 

Ako veľmi sa zmenil váš šatník? Sú nejaké kúsky alebo farby, ktoré ste dovtedy nenosili rád alebo vôbec?
Pribudli bundy, blejzre, nohavice, vesty, košele, aj s doplnkami. Sú to predovšetkým živšie a trendy farby a vzory. Možno ani tak nejde o odvahu niečo nosiť. Ide skôr, a platí to aj v mojom prípade, dostať inšpiráciu a objaviť módu v širšom spektre. Kombinácie, ktoré mi väčšinou nenapadnú, zrazu pôsobia osviežujúco, dokážu vystihnúť náladu, podporiť celkový dojem, alebo zdôrazniť príležitosť, na ktorú sa chystám.

 

Muž najviac vynikne v obleku. Ste oblekový typ? Bolo to tak vždy?
V minulosti som sa venoval spoločenským tancom a popri tom som absolvoval aj kurz spoločenskej výchovy. V rámci tanca som sa zúčastňoval podujatí na vysokej spoločenskej úrovni, obleky boli vždy prirodzenou súčasťou môjho šatníka. Aj moja terajšia práca si vyžaduje, aby som väčšiu pozornosť venoval odievaniu.

 

Potrpíte si aj na doplnkoch?
Keď má outfit vytvárať jeden premyslený a harmonický celok, určite by som doplnky nepodceňoval.

 

V akom outfite sa cítite najviac sám sebou?
Záleží na príležitosti. Nejde ani tak o outfit, ako o materiály, ktoré nosím.

 

janko_kolenik_w

 

Zmenila značka Marco Mirelli váš pohľad na pánsku módu?
Na pánsku módu na Slovensku v európskom meradle. Chýba nám však sebavedomie. Také to slovenské a dôvera v slovenské značky.

 

V čom je spolupráca s Marco Mirelli pre vás najpríjemnejšia?
Odborná starostlivosť a dôvera je to, čo ma robí slobodnejším. Servis, ktorý značka Marco Mirelli ponúka, mi uľahčuje prípravu na spoločenskú udalosť. Som typ, ktorý síce má názor na to, čo si oblečie, ale veľmi rád si dám poradiť a rád sa nechám o seba postarať...

 

A čo hovoríte na to, že ste sa ocitli ako garde v svadobnom obleku v našom editoriáli vedľa krásnej modelkovskej nevesty? :)
To už je bonus za nadštandardné priateľské vzťahy (úsmev).

 

katka_janko_2_casopis

 

Svadobná téma býva pre mužov strašiakom. Je to tak aj vo vašom prípade?
Vôbec nie, človek nikdy nemôže vedieť, do čoho vhupne, aj keď sa o to nesnaží, prípadne tomu neverí. Ale nespoliehal by som sa ani na „nešťastné náhody“.

 

Myslíte si, že má v dnešnej dobe zmysel svadba a manželstvo?
Dvojici, ktorá svoj vzťah chce spečatiť takýmto spôsobom, by som to v žiadnom prípade neodopieral. Veci, ktoré z toho vyplývajú ako z inštitúcie, ma momentálne nezaujímajú, keďže to nie je zatiaľ môj prípad.

 

Svojím zjavom a šarmom, spolu s hereckými a speváckymi danosťami vás nejedna Slovenka považuje za prototyp ideálneho muža. Máte aj nejaké zlozvyky? Aby sme si vás zas tak neidealizovali...
Bez zlých vlastností a zlozvykov nikto nie je ideálny pre toho druhého. A sú to úplne normálne, obyčajné ľudské neduhy. Vonkoncom by som však neveril skresľujúcim mediálnym obrazom...

 

Apropo čo si na ženách najviac vážite a čo sa vám na nás nepáči?
Ženy majú schopnosť vytvoriť pocit domova. Ide o veľmi jednoduché záležitosti. Od čisto praktických až po tie čisto estetické. Pekné nie je, keď to tak nie je.

 

Spravili ste kvôli nejakej žene niečo naozaj bláznivé?
Herečky sú podľa mňa také zvláštne nadženské bytosti a obdivujem všetkých, ktorí ich dokážu zaskočiť niečím bláznivým.

 

Foto: Chriss by nevesta.sk
Produkcia: on-line časopis NEVESTA

Svadobný oblek: Marco Mirelli IHFM
Svadobné šaty: Josef Klír by nevesta.sk

Modelka: Katka K.
Účes a vizáž: Boris Bordács
Priestory: Kempinski Hotel River Park Bratislava

 


 

Rozhovor prevzatý z on-line časopisu NEVESTA

Kristína  | 23.5.2013, 10:00