John Galliano: Kontroverzný módny návrhár II

Minulý týždeň ste sa dozvedeli zopár zaujímavosti zo života tohto svetovo uznávaného večného rebela, ktorý však nie je zaujímavý len svojimi škandálmi, ale predovšetkým úžasným talentom.
galliano_ii_tit

Jeho výtvory nosili mená ako Lady Diana, Carla Bruni, Nicole Kidman a jeho svadobné šaty si vo svoj veľký deň obliekla napríklad Gwen Stefani, Penelope Cruz či Kate Moss.

Napriek tomu, že Galliano v súčasnosti žije v úzadí, na jeho konte je veľké množstvo modelov, ktoré zasiahli do sveta módy ako blesk z jasného neba a vďaka ktorým si Galliano vybudoval meno aj medzi známymi osobnosťami. Hoci tvoril aj modely, ktorých úlohou bolo šokovať a provokovať, dokázal navrhnúť aj decentné šaty, akými sú napríklad tie pre Lady Dianu.

 

galliano_5

 

Galliano sa preslávil aj modelom, ktorý si obliekla na odovzdávanie Oscarov v roku 1997 herečka Nicole Kidman. Zrejme aj vďaka týmto šatám zaujímavej a nezvyčajnej farby sa v tom roku dostala Nicole do TOP desiatky Oscarových lookov v časopise People.

 

galliano_8

 

Viacero dám svetového šoubiznisu sa rozhodlo obliecť si vo svoj deň D svadobný model od tohto módneho mága. Jednou z nich bola aj speváčka Gwen Stefani – tá bola nezabudnuteľnou nevestou v pozoruhodných šatách, v ktorých prechádzala biela farba do žiarivej ružovej v štýle ombre.

 

galliano_12

 

Po prevalení antisemitského škandálu sa Kate Moss rozhodla vyjadriť Gallianovi podporu a aj napriek tomu, že v tom čase bol dizajnér už obvinený, obliekla si na svoju svadbu šaty z jeho tvorby. Galliano ich navrhol špeciálne pre svoju dvornú modelku a blízku priateľku, s ktorou ho spája aj povaha rebela. Treba uznať, že Kate v nich pôsobila mimoriadne nežne a étericky ako lesná víla.

 

galliano_7

 

Za jeden z najväčších skvostov Gallianovej tvorby by sme mohli pokojne považovať tieto impozantné temné šaty z taftu a hodvábu čierne ako noc. Bez váhania by mohli byť použité ako dokonalý kostým do historického filmu, ale aj ako svadobné šaty pre gotickú nevestu.

 

galiano_1

 

Galliano však vie byť aj nežný romantik – dôkazom toho sú tieto tylové šaty s vrstvenou sukňou ľahkou ako obláčik, ktorá je doplnená jemný korzetom marhuľovej farby. Avšak ani pri tomto kúsku si Galliano neodpustil ľahkú provokáciu a akoby náhodou nechal z korzetu trčať šnúrky na uchytenie podväzkov.

 

galliano_10


Zaujímavým svadobným modelom z Gallianovej tvorby sú aj tieto šaty výrazne inšpirované Japonskom. Svedčí o tom nielen make-up modelky, ale predovšetkým výrazne aplikácia v štýle origami na korzete šiat.


galiano_2

 

Gallianov talent snáď netreba už viac zdôrazňovať, hovoria zaň jeho modely. Ak sa vám náhodou máli, pozrite si ešte niekoľko kúskov v galérii.

 

Foto: SITA/AP, vogue.com

Petra  | 20.2.2013, 10:00

Fotogaléria

galliano_11galiano_6galiano_4galiano_3galliano_9galiano_7galliano_11galiano_6galiano_4galiano_3galliano_9galiano_7galliano_11galiano_6galiano_4galiano_3galliano_9galiano_7galliano_11galiano_6galiano_4galiano_3galliano_9galiano_7galliano_11galiano_6galiano_4galiano_3galliano_9galiano_7galliano_11galiano_6galiano_4galiano_3galliano_9galiano_7galliano_11galiano_6galiano_4galiano_3galliano_9galiano_7