Domáci pomocník ako svadobný darček

Osobitá skupina darčekov, ktoré potešia a sú užitočné zároveň, je elektronika. Stačí sa prejsť vo veľkom nákupnom stredisku a nájsť tam peknú a plne funkčnú rýchlovarnú kanvicu alebo multifunkčný robot, ktorý je pomôckou a dizajnérskym kúskom zároveň.
titula_eletronika

1. Multifunkčné roboty či sušičky ovocia


Aj vy sa závistlivo pozeráte na gazdinky v televízii, ako ich super moderné kuchynské roboty miešajú cesto samé, zatiaľ čo ony popíjajú vínko alebo robia ďalších päť iných vecí? Taký kuchynský robot nie je na zahodenie! Hlavne ak mieša, seká, krája a prípadne odšťavuje. Škoda, že nie všetko naraz :) 

 

robot_kuchynsky


Zdravo žijúca mladá rodinka určite uvíta parný hrniec alebo sušičku na ovocie. Sušička síce nie je prístroj, ktorý by sme používali denne a v každom ročnom období, no ak je budúca manželka vášnivá „pojedačka“ sušeného ovocia alebo jednoducho iba chcete, aby jej úsmev vyčaril poriadny parný hrniec, skúste siahnuť po tejto možnosti. 

2. Pekárničky

 

pekarnicka_chleba

 

Domáce pekárne dnes už má skoro každý, no ak nie, tiež to nie je nápad na zahodenie. Domáci chlieb poteší viac ako kupovaný, hoci s ním máme viac práce. O domácich žemliach či rožkoch ani nehovoriac. Navyše ak preferujú mladomanželia zdravú stravu, celozrnný chlieb z vlastnej pekárne je doslova na nezaplatenie.

 

3. Malý pomocník na prípravu kávy

 

Dizajn rýchlovarných kanvíc je dnes naozaj pestrý. Je to pomôcka, ktorá má miesto v každej kuchyni, v každom dome. Ak teda rozmýšľate nad touto možnosťou, siahnite naozaj po niečom originálnom, hoci aj za cenu, že nezapadne do kuchyne. Aspoň ju rýchlejšie nájdu, no nie? :)

 

kanvica

 

Ak k nemu pripojíte (či už klasický starožitný alebo novodobý moderný) mlynček na kávu a pár gramov dobrej praženej kávy, nejeden kávičkár sa vám odvďačí (možno aj pozvaním na kávu). Ak však pomýšľate skôr nad kúpou kávovaru, tiež v tomto smere môžete byť zmätení – na trhu sú espressá, kávovary na kapsule alebo kávovary filtračné a moka. V podstate by ste na prvý šup vedeli rozoznať, ktoré načo slúžia, no ako si vybrať ten správny? Jednoducho.

 

nescafedolcegustocircolo

 

Zamyslite sa nad tým, čo preferujú vaši priatelia. Ak sú to iba občasní kávičkári, ktorým stačí sem tam latté či kapučíno, odporúčame kávovar na kapsule. Espresso stroj vám spraví espresso či kapučíno, niektoré z modelov dokonca nahrievajú šálku. Klasické filtračné kávovary vám spravia starú dobrú čiernu kávu bez väčšej námahy. Ako darček však dokúpte filtračné sáčky, nech mladomanželia môžu otestovať kávovar hneď. 

4. Klasika starých mám


kolac

 

Sada hrncov, tlakový hrniec, zapekacie misy, nezvyčajné plechy (na muffiny, jablkové koláče, menšie či väčšie). Stačí z toho spraviť „balíček“, ktorý nebude ani taký drahý, ale určite užitočný. Do tejto kategórie spadajú aj hriankovače, prístroje na výrobu toastov alebo sendvičov, stále populárne gofry, no narazili sme aj na zaujímavý prístroj muffinovač. Ak by pre vás nebola výroba muffinov už zaujímavá, môžete sebe alebo vašim priateľom kúpiť prístroj na výrobu muffinov. Je až neuveriteľné, ako si dnes uľahčujeme akúkoľvek inak zábavnú činnosť. Ale veď, prečo nie :)


Veríme, že vás naše rady inšpirovali a že pre vás už nebude dilema darček a že práve ten váš poteší!

svadobne_dary

Foto: archív značiek

KačLigač | 24.1.2013, 10:00