Rebríček: Najlepšie oblečení muži Slovenska

Hľadať pánske módne inšpirácie, keď sa nevieme rozhodnúť, čo by sa tomu nášmu hodilo, už nebude na Slovensku až také ťažké. Vďaka rebríčku viac ako štyridsiatky elegantných pánov, ktorí si s odievaním vedia hravo poradiť. A kto ich nominoval? Predsa šéfdizajnérka Image House for Men Marco Mirelli - Miriam Lisová Marcineková.
titulka_nom_sk_mirelli

Prostredníctvom internetového hlasovania sa z nominovaných na základe stanovených kritérií po prvýkrát vytvorí rebríček Najlepšie oblečení muži Slovenska pre rok 2012. „Snahou je prezentovať vzory mužov, ktorí môžu byť pre iných inšpiráciou. Mužov, ktorí dbajú o svoj vzhľad, ale aj takých, ktorí sa vyznačujú osobitým, ale aj nenapodobiteľným štýlom a eleganciou. Zámerom tejto súťaže nie je kritizovať, ale vyzdvihnúť estetiku, harmóniu, zmysel pre farby či detaily u pánov, ktorí si s noblesou im vlastnou dokážu hravo so svojím oblečením poradiť,“ vysvetľuje Miriam Lisová, hlavný garant súťaže.

 

mimi_2


V rebríčku nájdeme majiteľov firiem, top manažérov, umelcov, politikov, spevákov, hercov, bývalých športovcov. Jednoducho tých, ktorí sa o seba starajú a spĺňajú väčšinu kritérií pre nomináciu. Zamiešať karty v poradí rebríčka môžete aj vy svojím hlasovaním. Každý hlasujúci môže rozdeliť medzi nominovaných 10 hlasov, s hodnotou 10 až 1. Hlasujte tu.


 

A kto zabodoval v redakcii nevesta.sk?

Herec Ján Koleník

kolenik

 

Aký je jeho vzťah k odievaniu?

"Oblečenie musí byť moja súčasť, ktorá ma nevyrušuje a nemala by vyrušovať ani moje okolie. Lenže, čo je to nevyrušovať? Tak ako divadelný kostým podčiarkne charakter postavy, tak aj moje oblečenie vystihuje moju povahu, náladu, názor na život, ale aj vzťah k môjmu okoliu. Moja práca si vyžaduje zaoberať sa zodpovednejšie tým, ako sa odprezentujem. Stačí väčšinou dobre vystrihnutý a ušitý oblek z kvalitného materiálu. Vo voľnom čase som radšej nenápadnejší..."

 

Herec Tomáš Maštalír

mastalir01151jpgjpeg-charset=binary

 

Aký je jeho vzťah k odievaniu?

"Pozitívny, intuitívny a inštinktívny."

 

Herec Jozef Vajda

vajda

 

Aký je jeho vzťah k odievaniu?

"Oblečenie mi dotvára náladu každého jedného dňa. Obliekam sa podľa toho, aké je počasie, akú mám náladu a farby mi často dotvárajú tú náladu a snažím sa práve nimi presvetliť svoje ego. Keď idem do spoločnosti, snažím sa vybrať oblečenie, ktoré dotvorí môj imidž a zároveň príjemne a možno aj inšpirujúco pôsobí na ostatných. Vo voľnom čase veľa športujem, takže výber oblečenia je jasný, nuž a sako, rifle, košeľa to je oblečenie na môj bežný pracovný deň."

 

Producent a podnikateľ Ján Poláček

polacek_jopo

 

Aký je jeho vzťah k odievaniu?
"Mám rád pekné veci a oblečenie k nim rozhodne patrí. Nie som síce žiaden fashion freak, ale z času na čas si doprajem niečo pekné a tiež rád obdarúvam svojich blízkych. Uprednostňujem kvalitné materiály a nadčasový dizajn."

 

Moderátor Bruno Ciberej

ciberej
 

Aký je jeho vzťah k odievaniu?

"Oblečenie charakterizuje človeka, veď najskôr vidíme zovňajšok, až potom postupne odkrývame vnútro toho druhého. Samozrejme, nie všetko každému sedí, nie každý oblečenie rovnako cíti. Mne najviac vyhovuje športová elegancia. Rád spájam prvky veľmi elegantné, teda saká, smokingové saká s džínsami. Na jednej strane to pôsobí elegantne a zároveň mi džínsy doprajú potrebnú voľnosť."

 


Kto z nominovaných spĺňa podľa vás kritéria "dobre oblečeného muža"?

 

 

Foto: nom-sk.com

Kristína  | 15.1.2013, 10:00