Svadobné dary: Cestovateľské zážitky

Nie je nič krajšie, ako keď idete na svadbu. Či už na vlastnú, alebo keď vás niekto pozve na tú svoju. Možno si poviete, že si nemáte zase čo obliecť, že práve v tú sobotu ste chceli ísť niekam inam (v prípade ak vás pozval niekto, ku komu naozaj citový vzťah nemáte). Ak vás však pozve niekto srdcu blízky, okrem dilemy šiat prichádza dilema – svadobný darček...
grandhotel_praha_11

Pokúsili sme sa pre vás zostaviť rebríček darčekov a la cestovateľské zážitky, ktoré sú skvelou voľbou v prípade, že mladomanželia už "všetko" majú. Zážitkov však nie je nikdy dosť :) Vybrali sme pre vás tri oblasti aj s konkrétnymi príkladmi, ktoré sú cenovo dostupné a sľubujú nezabudnuteľné momenty.

 

1. Wellness alebo romantický pobyt

Po úmorných mesiacoch svadobných príprav a veľkého dňa mladomanželom dobre padne pár dní oddychu. Ak sa vaši mladomanželia nechystajú hneď po svadbe ujsť na Maledivy alebo na iné luxusné miesto, možno by im malý wellnes u nás, na malom Slovensku, naozaj padol vhod. Dnes existuje asi "milión" zľavových portálov a každý hotelík má svoju webovú stránku, kde si môžete pozrieť aj zariadenie izby. Je asi iba na vlastnom uvážení, čo mladomanželom vyberiete, keďže vy ich poznáte najlepšie. 

 

lednice


Skvelá voľba môže byť aj romantický víkend u našich českých susedov, napríklad v zámockom hoteli v Ledniciach. Už z fotografií môžete mladomanželom iba ticho závidieť, pretože izby vyzerajú nádherne a to ste asi ešte nevideli okolie. Hotel sa nachádza v bezprostrednom susedstve Lednického zámku. Lednicko-Valtický areál je národnou kultúrnou pamiatkou a je v Zozname svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO. Ak si myslíte, že ceny za toľkú krásu budú vysoké, mýlite sa. Za dvojlôžkovú izbu zaplatíte niečo cez 70 € vrátene raňajok a hotel okrem iného ponúka aj romantické balíčky.


2. Výlet balónom

Ak sa vám práve nechce loviť a hľadať hotel či pobyt pre dvoch a uprednostňujete niečo adrenalínovejšie a „jednorazové“, výlet balónom by mohlo byť to pravé orechové. Ide však o finančne náročnejšiu záležitosť, ale ak sa poskladajú viacerí svadobčania, nemuselo by to pre vás byť až také nákladné. Aj v tomto smere existuje niekoľko spoločností, ktoré ponúkajú let balónom. Mladomanželia môžu letieť súkromne alebo spoločne ešte s niekým. Ide o to, či im doprajete romantiku, alebo uvážite, či by im spoločnosť neprekážala.

 

balony


Pri súkromnom lete (iba oni a pilot) zaplatíte v priemere od 400 – 600 €. Záleží to na spoločnosti a na kraji, v ktorom chcú lietať. Môže sa totiž stať, že firma je z iného kraja, teda si za cestu musíte priplatiť. Alebo mladomanželov ešte na vlastné náklady zaviesť na miesto odletu. Aj tu sa dá v prípade potreby zaobstarať „darčekový“ poukaz, kreativite sa medze nekladú. Môžete im vytvoriť vlastný poukaz. Napríklad v tvare balóna :)

 

3. Poznávací výlet

Ani klasické romanticko-poznávacie výlety do známych metropol nie sú problém. Dobre si ale dopredu zistite, či vaši priatelia už Paríž alebo Londýn nemajú obkukaný a či tam náhodou mesiac pred svadbou neboli.

 

paris

 

Ak vás však tieto svetové mestá nudia, skúste vypátrať niečo, čo ešte ani omylom nevideli (jedine ak na mape). Čo tak slovinská Ľubľana? Poľský Krakow? Alebo tajomná Transylvánia? Adria tour ponúka poznávacie zájazdy naozaj všade, rozhodnutie je iba na vás. Ceny sú prijateľné, od 100 do 200 €, v závislosti od krajiny a cieľu.

 

Prajeme šťastnú ruku pri výbere toho správneho svadobného darčeka, ktorého otvorenie vyvolá na tvárach svadobčanov úsmev. A hlavne im ostanú spomienky, ktoré z hlavy len tak nevymažú :)

 

Foto: SITA/AP, Grandhotel Praha Vysoké Tatry, Hotel Lednice

KačLigač | 18.1.2013, 10:00