Rúž ako symbol ženskosti

V dnešnej dobe ženy siahajú skôr po leskoch na pery ako rúžoch. Možno zabúdame na to, že rúž je práve tou štipkou luxusu, ktorá z nás robí osudové ženy. Správne zvolený rúž nám pomôže pozdvihnúť náš výzor do novej, luxusnejšej roviny a my sa vďaka nemu budeme cítiť skutočne unikátne. Tú trošku sebavedomia na mojich perách, ktorú vám dnes predstavím, jednoducho musíte milovať.

titulka_beauty_2

L´oreal Color Rich je značka, po ktorej som siahla vo svoj svadobný deň. Tento rúž je preto pre mňa výnimočný. Jediné, čo sa mu dá vytýkať, je jeho farba na perách, pretože je podstatne jemnejšia oproti farbe v obale, takže sa netreba báť sýtejších farieb, ktoré by vás inak mohli pri výbere správneho odtieňa v parfumérii odradiť. Jemné trblietky sú úžasné, lebo sa ani po bozkávaní výrazne neotierajú a váš partner bude rád, že sa po jednom bozku nebude trblietať ako disko guľa. Rúž navyše príjemne vonia a na perách pôsobí jemne a prirodzene. Nemám s ním ale taký príjemný pocit, aký dokážu vytvoriť iné značky, ktoré som testovala. Ja som použila odtieň 328 Brillant de Rose, ku ktorému odporúčam kontúrovaciu ceruzku L´oreal Contour Parfait v odtieni 657 Rosewood. V tomto prípade dobrá cena zodpovedá dobrej kvalite, ja mám ale iných favoritov.

 

loreal

 

Oriflame Giordani Gold ma uchvátil svojím obalom. Z tohto zlatého pokladu doslova žiari luxus. Na perách vytvára dojem lesku na pery a tie sú s ním nádherne šťavnaté. Ak vám nevadí mastnejší pocit na perách, budete ho zbožňovať rovnako ako ja. Jeho farba je rovnako intenzívna na perách ako aj v obale. Jedinou nevýhodou katalógového predaja je, že vám domov môže prísť odlišný odtieň, ako je zobrazený v brožúre, preto odporúčam požiadať vašu dílerku o vzorky alebo pozorne čítať názvy rúžov, ktoré vám môžu trošku napovedať. Ja vlastním odtieň Cerise Pink.

 

oriflame

 

Lancôme L´absolu Rouge je najkrajšie voňajúcim pokladom v mojej zbierke. Jeho farba je nádherne intenzívna, budete mať pocit, akoby vám pery doslova maľoval sýtou farbou. Moja cesta k nemu bola náhodná. V parfumérii v Dubaji, kde má každá značka svoju asistentku, som krúžila s fotkou Isly Fisher (u nás známou z filmu Spoveď nákupnej maniačky) a od každej predavačky som žiadala rúž presne toho istého odtieňa, ako má na perách táto nádherná žena. Vyskúšala som Dior, Chanel i Guerlain, ale bez úspechu. Tak nádherne sýtu oranžovú farbu pripomínajúcu jeseň nemal ani jeden z vyskúšaných kúskov. Asistentky v oddelení Lancôme mi ale pomohli okamžite, navyše mi aj odporučili lesk zlatohnedej farby, ktorý sa k rúžu dokonale hodí a vytvára dojem bronzových pier. K môjmu hrdzavému jesennému odtieňu vlasov si neviem predstaviť nič krajšie. Nech vás sýta farba neodrádza, budete s ním vyzerať úchvatne. Môj odtieň má číslo 76 a je to môj favorit!

 

lancome

 

tianDe Silver je tibetsko-čínska liečivá kozmetika, ktorá na náš trh dorazila len nedávno. Svojich zákazníkov si už našla v Poľsku, Česku i Rusku a jej cesta pokračuje aj k nám. Jej poetický názov – Nebeská dokonalosť vo mne evokuje niečo čisté, jemné a zároveň dokonalé. Dlho som hľadala rúž, ktorého farba na mojich perách bude pripomínať maliny. Vyskúšala som všetky ružové odtiene v parfumérii, ale všetky sa na mojich perách sfarbili skôr dofialova. A potom som dostala tip. „Vyskúšaj TianDe, majú nádherný odtieň malinového rúžu, s ktorým budeš neprehliadnuteľná.“ Bingo! Opäť si môžem povedať, podarilo sa. Rúž je krásne jemný a má nádhernú farbu, ktorá najlepšie sedí hnedovláskam, ale myslím, že ani ženy s inou farbou vlasov nebudú sklamané. TianDe kúpite v Púchove, v predajni AB Kids alebo sa naň môžete informovať priamo u dodávateľa na Slovensku tuMôj malinový odtieň má číslo 52 a dokonale k nemu pristane kontúrovacia ceruzka tianDe PRO Visage odtieň Magenta 80904/19, ktorú môžete navyše použiť aj ako očnú linku. Na večer ho rada oživujem ružovým leskom na pery Pupa.

 

tiande

 

Avon Brilliance som testovala len zo vzorky. Nakoniec som sa rozhodla pre iný odtieň z inej sady, lebo tých ružových už mám požehnane, ale ten mi do dopísania recenzie ešte neprišiel. Na hodnotenie však postačí aj táto vzorka. Spočiatku som ním bola nadšená, ale postupom času som začala mať pocit, že vyzerám fádne. Jeho konzistencia je mastnejšia a farba, oproti katalógovej fotografii, oveľa menej výrazná. Tento rúž som sa rozhodla nekúpiť. Odtieň zo vzorky, ktorý som použila, je Berry Glitz.

 

avon

 

Guerlain Le Brillant je poklad. Nádherné jemné farby s pocitom balzamu na perách. Ak máte rady jemnejšie, prirodzenejšie a lesklé odtiene, tak vrelo odporúčam. Ja som skúšala dva odtiene - hnedší Bonnie B04 a marhuľovejší Rose Desir 71, ktorý obsahuje aj jemné trblietky. V tomto prípade je vyššia cena zárukou kvality a spokojnosti. Jediné, čo sa mi nepáči, je automaticky sa otvárajúci vrchný obal so zrkadielkom. Ocenila by som, keby sa otváral, len keď to potrebujem, inak zbytočne zavadzia.

 

guerlain

 

Výsledok: Milujeme Lancôme, tianDe a Guerlain. Nepohrdneme však ani Oriflamom, ktorý odporúčam na plesovú sezónu aj na iné večerné líčenie. Avon a L´oreal boli príjemnou skúsenosťou, ale v tomto prípade jedna skúsenosť stačila.

 


 

Nabudúce nechám zmiznúť vaše kruhy pod očami. Odhalím svoje zbrane proti tomuto problému, s ktorým niektoré ženy bojujú aj celý život.

 

Michelle | 26.11.2012, 19:00