Parížska Bohéma

Môj milovaný Paríž. Práve v ňom sa odohráva jedna zo svetovo najznámejších opier „La Bohéme“ od Giacoma Pucciniho. Je inšpirovaná životom mladých parížskych umelcov a ako inak končí tragickou láskou. Poďte nakuknúť do zákulisia photoshootingu, ktorý sme robili k tejto krásnej opere pre rakúske Operné slávnosti v St. Margarethen.

titulak_bohema

aplabohemevcreative2

Foto: Veronika Adamovová

 

Kostýmy pre photoshootingy Operných slávností robím už piatu sezónu. Pre „La Bohéme“ sme sa tentokrát rozhodli pre veľmi ženskú historizujúcu líniu šiat v jemnom pudrovoružovom odtieni, bielymi volánikmi, vintage krajkou a akcentom romantizujúcich kvetov. Bohémske vlasy, dohora ležérne vyčesané z drobných kučierok, sú výsledkom 2,5-hodinového natáčania pramienkov vlasov na sponky a zapekania žehličkou na vlasy. Bolo to nekonečné, ale stalo to za to. Fotili sme vo viacerých zákutiach starej továrne v rakúskom mestečku Bruck an der Leitha. V zahraničí takéto miesta zachovávajú, mierne ich zrekonštujú, tak aby si pri tom zachovali typický ošarpaný charakter a prenechajú umelcom. Zaujímavú atmosféru vytvorili biele záclony zavesené na strope alebo drevené točité schodisko pripomínajúce schody v parížskom dome smerujúce na povalu do ateliéru umelcov, ako je tomu v opere.

 

laboheme_kolaz

laboheme_kolaz_2

Foto: Juraj Dózsa

 

Prejdite sa virtuálne po 360´ fotografiách zo zákulisia kliknutím sem.

 

bohema-photoshooting_team

A na záver foto tímu (zľava): make-up & vlasy vizážistka Veronika Adamovová, manažér operných slávností Roland Tóth, tanečníčka v roli modelky Stanka Vlčeková, fotograf Steve Haider, kostým & styling Andrea Paldan. 


Operné slávnosti v St. Margarethen uvádzajú svetoznáme operné diela na otvorenej prírodnej scéne 2000-ročného Rímskeho kameňolomu, ktorý sa nachádza v rakúskom Burgenlande, 70 km od Bratislavy. Táto open-air „koncertná sála“  s rozlohou cca 7 000 m2 a kapacitou viac nez 4 000 miest na sedenie je najväčšou otvorenou scénou v Európe a je zapísaná aj na zozname kultúrneho dedičstva UNESCO. Zaručene ohurujúca je samotná veľkoleposť scény, ktorá zasahuje až priamo do prírodných skál a v predstaveniach sú vždy momenty, aké v klasickom divadle nie sú možné vidieť, ako záprahy s koňmi schádzajúce z kopca priamo na scénu.. Každé jedno predstavenie končí okolo polnoci dlhým ohňostrojom do tónov hudby, čo je samé o sebe skvelým zážitkom.

 

st_margarethen-stage

 Operná scéna pod šírim nebom v kameňolome v St. Margarethen.

 

ap-bohema-plagat-2-web

Foto: Steve Haider

 

apbohemast_margarethen_kolaz


Plagáty už visia pri vstupe do operného komplexu v St. Margarethen, na budúci rok budú lákať divákov aj v podobe bilboardov a to nielen vo Viedni a Bratislave, ale aj v iných mestách.
Vidíme sa na premiére 11.7.2013!


Pre tých, ktorí by si zatiaľ chceli pozriet aspoň kúsok z príbehu, tu je link na film „La Bohéme“ s opernou divou Annou Netrebko a Rolandom Villazónom.

 

Andrea | 22.10.2012, 12:00