Kuchyňa krásy

Nebojte sa zvýrazniť svoju prirodzenú krásu! V nasledujúcom článku skrášlime svoj zovňajšok praktickými tipmi, trikmi a to aj bez veľkých a zbytočných výdavkov. Vlasy ak z hodvábu, nádherné hladké pery a hydratovaná pleť... prečítajte si, ako na to.
krasa_nevesta_kupel

Psyché
Štúdie dokazujú, že väčšina telesných ochorení, depresie, frustrácie, deficity sebavedomia či mnoho iných problémov vzniká  na základe nášho psychického stavu. Pozitívne mysliaci človek bez stresov, naplnený pokojom, životným zmyslom má menej ťažkostí v oblasti zdravia a dožíva sa i vyššieho veku.

 

Krása
Vraj, je to tak aj s krásou. Ak sa človek cíti pekný, je šťastný. Z toho potom pramení jeho správanie. Je milší, usmievavejší, vyžaruje z neho radosť, ktorá je nákazlivá pre okolie. Aj na svet sa začne pozerať inými očami. Všetko vidí krajšie, dostupnejšie, ľahšie. Každý je taký krásny, ako sa cíti.
Čo si budeme nahovárať! Krása je v dnešnej dobe skutočne dôležitá. Napokon hovoria o tom vedecké, sociologické a psychologické štúdie. A keby o tom aj nehovorili, každá dáma mi dá určite za pravdu, že keď vyjde z kaderníckeho, kozmetického salónu, z fitness centra alebo od manikúrky, cíti sa krajšie, príjemnejšie a jej nálada na osi od 0 do 10 dosahuje minimálne číslo 8,5.

Nebojte sa zvýrazniť svoju prirodzenú krásu! V nasledujúcich článkoch skrášlime svoj zovňajšok praktickými typmi, trikmi a to aj bez veľkých a zbytočných výdavkov.


Kuchyňa krásy

 

Vlasy z hodvábu
Najradšej mám reklamy na šampóny. Modelky alebo celebrity, ktoré v nich vystupujú, si vždy prehadzujú okúzľujúco sa ligotajúce vlasy z jedného ramena na druhé a pri tom hovoria lichotivé slová, ktoré nás majú presvedčiť o tom, že ich výrobok je ten najlepší pre naše vlasy. Nakoniec dodajú: „Starajte sa o seba!“, a žmurknú očkom. Veď to aj chceme, nie?! Starať sa o seba. Nuž a pozreli ste sa už do chladničky? Určite tam nájdete pol litra plnotučného mlieka a dve slepačie vajcia. Pýtate sa, o čo mi ide?! Je to veľmi jednoduché. Skúste tieto ingrediencie spolu vyšľahať a votrieť si ich do vlasov po celej dĺžke. Pre lepší efekt si môžete hlavu omotať fóliou a nechať pôsobiť 10 minút. Poprípade si do končekov vlasov môžete votrieť kokosový olej, aby sa krásne scelili a neštiepili sa. Keď si vypijete čajíček, pozriete si televízne noviny, vlasy si opláchnite (ale nie veľmi horúcou vodou) a nakoniec umyte dobrým šampónom. A výsledok?! Hebké vlasy ako hodváb a úsmev ako Julia Roberts?. Aké jednoduché, však?!

 

Pery na zahryznutie
Aj vy máte vysušené pery od nepriaznivého počasia? Stále si ich balzamujete a predsa si musíte ohrýzať jemnú kožku z pier? Okrem jelenieho loja je tu aj iný tradične dobrý- med. Naneste si na pery malé množstvo medu. Ak chcete, môžete si ho zľahka vmasírovať aj jemnou zubnou kefkou alebo obyčajne, končekmi prstov. Nechajte pôsobiť 10 - 15 minút a nakoniec prebytočný med odstráňte pomocou kozmetického obrúska. Takto ošetrené pery sú nielen krásne zdravé, ale s pomocou vášho rúžu, aj krásne zvodné.

 

Na rozpálenú pokožku
Leto je zatiaľ iba niekde na južnej pologuli, no napriek tomu, hrozba spálenej pokožky od slnka  hrozí aj v zime. Čudovali by ste sa, aké silné dokáže byť slniečko na lyžiarskych svahoch. Ak vás slnečné lúče dobehnú a siahnu po vašej pokožke, doprajte jej túto upokojujúcu masku:
Zmiešajte dve lyžice tvarohu, pridajte pár kvapiek citrónovej šťavy a túto dobre premiešanú zmes si natrite na miesta spálenej pokožky. Nakoniec si ešte vezmite pár kúskov jahôd pokrájaných na plátky a položte si ich na tvarohovú masku. Potom už len dávajte pozor, aby sa vám váš partner nezahryzol do nosa alebo inej časti chutnej tváre.
Po 10 minútach si tvarohovú masku zmyte vlažnou vodou. Pokožku jemne presušte a ošetrite hydratačným krémom alebo krémom po opaľovaní.

 

nevesta_kuchynaAvokádo ako ho ešte nepoznáte
V slovenských encyklopédiách o faune by ste avokádo našli pod názvom- Hruškovec Americký. Pochádza z tropickej oblasti strednej Ameriky, presnejšie z Mexika. Je to vždyzelený vlhkomilný strom, o niečo väčší ako krík. Jeho exotické plody- avokáda nachádzame vo väčšine supermarketov a veľakrát ani nevieme, ako ho máme konzumovať. Viete čo?! Nejedzte ho. Jeho dužinu radšej roztlačte vidličkou, pridajte polievkovú lyžicu jogurtu a polievkovú lyžicu medu. Premiešanú zmes si natrite na krk a dekolt, nechajte pôsobiť 20 minút. Potom pokožku opláchnite vodou a nakoniec ju ošetrite výživným krémom alebo telovým mliekom.

 

Preč s vráskami
Vraj vrásky okolo očí dokazujú, či sa usmievame úprimne. Nuž, ale vrásky dokazujú aj to, že už nemáme vek teenagerov. Ak sa chcete zbaviť jemných vrások okolo očí, doprajte im mandľovo-lanolínovú kúru: Zmiešajte trochu mandľového oleja s malým množstvom lanolínu, dobre vymiešajte a touto jemnou kúrou si ošetrite očné partie.

 

Nechty ako z reklamy
Trápia vás krehké, lámuce sa nechty, okolo ktorých sa vám stále odlupuje pokožka? Skúsili ste už rôzne vitamíny od A po Z a nebadáte žiadne zlepšenie? Od nervov by ste si ich už najradšej obhrýzali? Máme pre vás riešenie! Ponorte si končeky prstov aspoň na 20 minút do olivového alebo obyčajného rastlinného oleja, na chvíľu sa „vypnite“, oddychujte. Potom si ruky opláchnite vlažnou vodou. Tento proces opakujte minimálne dvakrát do týždňa. Po mesiaci už na obhrýzanie nechtov nebudete mať dôvod.

Virgínia | 9.4.2010, 14:07 |  Nitra