TEST: Kam na svadobnú cestu?

Máte už všetky detaily svadby naplánované, ale neviete sa rozhodnúť, kam sa vyberiete na svadobnú cestu? Urobte si jednoduchý test, ktorý vám na základe typu vašej osobnosti pomôže vybrať tú najlepšiu možnosť na svadobnú cestu snov.
test

1. Otázka: Zhodnoťte váš vzťah k športu.
A. V televízii ho občas pozerám a dokonca občas idem aj do fitka či na tenis. (3b)
B. Sme úhlavní nepriatelia, hoci hokej počas majstrovstiev prežijem. (1b)
C. Športujem aktívne, mám viacero záľub spojených zo športom. (4b)
D. Mám pár obľúbených športov, no na aktívne športovanie nemám čas. (2b)

 

2. Otázka: Aká je vaša predstava pohodového večera?
A. Stretnutie s priateľmi, grilovačka na záhrade a všade plno smiechu. (4b)
B. Pohodový večer s partnerom pri pohári vína a dobrom filme. (2b)
C. Večer na chate, kde líšky dávajú dobrú noc s partiou ľudí, ktorí sú rovnako blázniví, ako ja. (6b)
D. Prechádzka romantickými zákutiami miestneho parku s partnerom, sadnúť si na lavičku a vdychovať vôňu kvetov z orgovánu. (1b)

 

3. Otázka: Oddych alebo aktivita?
A. Oddych, milujem ho, no mám ho nedostatok. (2b)
B. Aktivita, nevydržím dlho na jednom mieste. (5b)
C. Je to tak pol na pol. Som za rovnováhu. (3b)

 

4. Otázka: Príslovie všade dobre, doma najlepšie...
A. ...ma absolútne vystihuje, vždy sa teším na návrat domov. (1b)
B. ...ma vôbec nevystihuje, zahraničie ma vždy lákalo. (3b)

 

5. Ako by malo vyzerať miesto, kde si najlepšie oddýchnete?
A. Všade okolo samé stromy, príroda a čerstvý vzduch s kvalitnými službami v dobrom hoteli. (2b)
B. Slnko, more a chladené nápoje priamo na pláži. (4b)
C. Výstup na kopec, potápanie a let v balóne a nekonečné rozhovory s miestnym obyvateľstvom. (5b)
D. Nádherná scenéria prírody a morského vzduchu v oblasti, kde je minimum ľudí. (3b)

 

6. Otázka: Moja svadobná cesta bude v období:
A. Od októbra do februára. (1b)
B. Od marca do júna. (3b)
C. Od júla do septembra. (6b)

 

Vyhodnotenie:

 

8 – 13 bodov - Krásy Slovenska


smokovec_1

Načo chodiť na ďaleké dovolenky, keď i naše malé Slovensko nám ponúka krásy a oddych, ktorý k svadobnej ceste zaručene patrí. Vychutnajte si naše hory v horskom hoteli v Tatrách, kde máte k dispozícii wellnes, dobré slovenské jedlo, kde vás bude zobúdzať spev vtákov a keď otvoríte okno, do izby vám vnikne úžasný čerstvý vzduch. Znie to lákavo, však? Dovolenka na Slovensku nemusí byť ani nudná, ani drahá. Stačí si vystriehnuť dobrú akciovú ponuku (hlavne v letných mesiacoch majú naše horské hotely veľmi dobré cenové ponuky) a môžete sa tešiť na nekonečné prechádzky, hompáľanie nohami na lanovke či kúpanie v prírodných jazerách s termálnou vodou. A to všetko v rámci našich hraníc, kde nemusíte riešiť komplikovanú dopravu a platiť nekonečné poplatky a taxy.

 

14 – 18 bodov - Lážo plážo

chorvatsko


Ak oddych, tak poriadny. Ideálny koktail oddychu si namiešate, ak do all inclusive ponuky primiešate pláž priamo pri hoteli, čistú vodu, jemný piesok, dochutíte to palmami a ananásom a ako prílohu odporúčame roztomilé prechádzky na pobreží mora a letné terasy prímorských stredísk. Vyberte si z ponuky gréckych ostrovov, Bulharska, Tuniska, Talianska či Turecka. Cestovné kancelárie vám ponúknu nekonečné množstvo pobytov, z ktorých si vyberie každý. Ak si plánujete svadobnú cestu užiť v mesiacoch, ktoré sú chladnejšie, voľte napríklad Španielsko, ktorému sa hovorí aj „krajina večnej jari“, pretože teploty sú tu aj v chladnejších mesiacoch príjemné. Takisto Tunisko je krajinou, kde je teplo a lacno takmer po celý rok.

 

19 – 23 bodov - Exotika

nevesta_cyprus_afroditine_skaly

 

 

Obyčajná dovolenka vám nestačí? Chcete skutočný zážitok? Exotické destinácie, napríklad Seychely, vás očaria takými zelenými stromami a takými azúrovými pobrežiami, že sa uštipnete. či je to všetko pravda. Skúste tiež útulné vilky v oblasti Maledivy alebo skvelú Jamajku. Zobúdzajte sa za zvukov mora a skúste si prechádzky, pri ktorých uvidíte západ slnka, ktorý vám vyrazí dych. Pravdou je, že dovolenky tohto typu potrápia vašu peňaženku viac, no nezabúdajte, že si kupujete zážitok, ktorý vás bude sprevádzať celý život. Napokon, nikdy nie je neskoro splniť si sen.

 

24 – 29 bodov - Cestovateľská výzva

 

turecko_ked_cesta_je_ciel_3

 

Thajsko, Albánsko, India, Čína... zdajú sa vám tieto končiny Zeme veľkým lákadlom? Ony také naozaj sú. V lietadle si síce posedíte trošku dlhšie, no keď sa dotknete zeme a ochutnáte kultúru, ktorú zatiaľ poznáte len z dokumentov v televízii, okamžite sa do nich zamilujete a budete si priať jediné – vrátiť sa ešte raz späť. Keď už zainvestujete do týchto ďalekých a prekrásnych kútov zeme, pobudnite tam čo najdlhšie. Klasická dovolenka trvá približne týždeň, no tu urobte výnimku a zdržte sa minimálne dva. Prečo? Po prvé, je to vaša svadobná cesta a nie obyčajná dovolenka a po druhé, scenéria, ktorá sa vám naskytne už pri obyčajnom pohľade z okna, jednoducho stojí za to, aby ste si ju vychutnali naplno. A hoci prvé dni preležíte a až potom sa pustíte do objavovania tajomstiev skrytých za každou palmou alebo útesom, všetko, čo zažijete, vám dodá neopísateľný pocit šťastia. A keď sa pri tom všetkom pozriete na svoju polovičku a na obrúčku, ktorá vám svieti na prste, budete tým najšťastnejším človekom na svete. Ručíme za to!

 

Foto: SITA/AP

Aďa | 4.9.2012, 11:00