Svadobné šaty: Hravé vlny na vrstvených sukniach

Ak túžite po svadobných šatách, ktoré budú pôsobiť romanticky a rozprávkovo, ale zároveň nechcete, aby ste v nich vyzerali ako penová tortička, máme pre vás zopár tipov. Šaty s navrstvenými sukňami vytvoria ten pravý princeznovský efekt a navyše vyzerajú hravo, ľahko a uvoľnene.
vrstvene-sukne_tit

Návrhárska dielňa Cabotine tento rok počas Barcelona Bridal Week predviedla aj zopár modelov s vrstvenými sukňami. Oba sa vyznačujú korzetom, pričom prvý z nich má korzet zdobený drobnými kamienkami a prepracovanou výšivkou, zatiaľ čo ten druhý má korzet s dekoltom v tvare srdiečka a nenápadným lesklým opaskom.

 

cabotinebygemanicolas_053

 

 

cabotinebygemanicolas_057

 

Okrem korzetov však za obdiv nepochybne stoja aj bohaté sukne. Sukňu prvého modelu tvoria veľké volány, ktoré vznikli práve vďaka navrstveniu snehobielej látky a vytvárajú dojem dokonalej čistoty. Druhý model, ktorý ma tiež vrstvenú sukňu, upúta množstvom drobnejších volánikov s ostrejšími hranami, ktoré tvoria na sukni dlhej až po zem skutočne zaujímavý efekt.

 

hanniballaguna_013


Aj módny dom Hannibal Laguna vniesol do svojej najnovšej kolekcie modely s navrstvenými sukňami. Nežné šaty s lesklým korzetom a srdiečkovým výstrihom sú doplnené sukňou z navrstveného tylu, ľahučkého ako pierko. Moderný znížený pás dodáva celému modelu ženský pôvab a modelka v ňom pôsobí ako vznešená labuť.

 

hanniballaguna_022


Trošku odlišným modelom sú šaty so zvodným výstrihom v tvare V, ktorých top dokonale lemuje siluetu modelky, pričom sukňa je veľmi uvoľnená a hravá. Jednotlivé vrstvy tvoria nežné volániky lemované visiacimi bielymi lístkami.

 

inmaculadagarcia_035

 

inmaculadagarcia_019


Zaujímavé sú aj modely z dielne Inmaculady Garcie, v ktorých je trošku z vintage a trošku zo súčasnej svadobnej módy. Elegantný model so zníženým pásom a korzetom zdobeným čipkou je doplnený navrstvenou sukňou. Tá je vo vrchnej vrstve tvorená väčšími volánmi, ktoré sa postupne zmenšujú a pôsobia veľmi uvoľnene.

 

jesuspeiro_015

 

jesuspeiro_0211


K modelom s navrstvenou sukňou pridala pár kúskov aj uznávaná značka Jesus Peiro, ktorá v Barcelone predviedla aj tento korzetový model s nápadnou ozdobou na páse a krku, zaujímavými náplecníkmi z pierok a s dlhočiznou navrstvenou sukňou z jemnučkého tylu.

 

jordidalmau_019


Mladý temperamentný návrhár menom Jordi Dalmau prispel tiež svojou troškou do mlyna a vytvoril skvostné modely, z ktorých sa povšimnutie stojí napríklad kúsok s jedným ramienkom, dokonale priliehavým topom a nádhernou hravou sukňou tvorenou množstvom vrstiev volánov.

 

jordidalmau_020

 

Jordi Dalmau tradične nezostal len pri bielej farbe a svadobné modely doplnil o tento trošku výstrednejší model so skutočne širokánskou, no napriek tomu ľahko pôsobiacou, sukňou s nádychom do fialova.

rosaclara_023

 

rosaclara_027

 

V dielni návrhárky menom Rosa Clara sa zrodil nezvyčajný model s jednoduchým korzetom a širokou sukňou dlhou len po členky, ktorá tak trošku pripomína sukňu baletky.

 

yolancris_037

 

Aj Yolan Cris predviedla model s bohatou sukňou dlhou tiež len po členky. Model je doplnený o prepracovaný top s čipkou a hravo pôsobiaci slamený klobúčik.

 

 

Foto: Barcelona Bridal Week

Petra  | 28.8.2012, 10:00