Osudové roky a lásky Romy Schneider

Francúzsko-rakúska herečka Rosemarie Magdalena Schneiderová-Albachová sa narodila do hereckej rodiny. Obaja rodičia sa venovali filmu a herectvu, a tak sa aj Romy už v útlom veku ušla nejedna rola.
Romy Schneider

Zložité dospievanie
Keď mala päťnásť rokov, objavila sa vo filme Keď biele orgovány začnú kvitnúť, no do povedomia verejnosti ju dostala až úloha cisárovnej Sissi. Niekoľko rokov bývala aj na vidieku u prarodičov. Keď sa jej rodičia rozviedli, presťahovala sa do internátu neďaleko Salzburgu. S kariérou a herectvom jej pomáhala matka, ktorá dozerala na každý Romyn krok.   
 2-foto
Životná láska
V roku 1958 jej ako dvadsaťročnej ponúkol hlavnú rolu vo filme Christine režisér Pierre Gaspard-Huit. Filmového partnera jej v Paríži robil modrooký záletník Alain Delon, s ktorým sa po čase zasnúbila. Informácie o ich vzťahu sa pravidelne objavovali vo všetkých bulvárnych novinách. Niekoľkokrát sa v médiách objavili fotografie Alaina s inými ženami. 
 4-foto-alain-delon
Dve svadby a materstvo
Na rozchod s Delonom reagovala populárna herečka manželstvom s divadelným režisérom Harrym Meyenom, ktoré však nevydržalo dlho a nasledoval rozvod. Porodila mu syna Davida Christophera, ktorý ako štrnásťročný tragicky zahynul. Z druhého manželstva s asistentom Danielom Biasinim pochádza dcéra Sara-Magdalena. Ani toto ju nespravilo šťastnou.      
 3-foto-daniel-biasini
Posledné roky života
Nasledovala jedna tragédia za druhou, alkohol, drogy a lieky. Vo kariére sa jej však stále darilo a získala aj niekoľko prestížnych ocenení. Romy zomrela vo svojom parížskom byte na infarkt 29. mája 1982. Mala iba 43 rokov.
Francúzska pošta vydáva známky s jej podobizňou a čitatelia nemeckého Das Bild ju zvolili za Najkrajšiu Nemku v histórii.

5-foto
Hoci uplynulo už tridsať rokov, ako nás navždy opustila táto nesmrteľná ikona, ktorej patrí 60 celovečerných filmov, svet na ňu nikdy nezabudne. 

 

Foto: SITA/AP, fanpop

Publikované 22. 8. 2012

Lucia | 15.7.2014, 19:00