PRINCÍPY LÁSKY: Nechcený darček 23. časť

Vyzeral naozaj trochu uletene. Strapaté čierne vlasy, okuliare s hrubým rámom, ľahké bavlnené nohavice, akoby si na stoličku šéfeditora sadol len náhodou hneď po rannom behu, a navyše sebavedomý, až príliš sebavedomý úsmev.
iva-23

Taký ten, čo vám chce povedať – všetko viem lepšie ako ty. Kde tento exemplár šéfka vyhrabala? Nešlo mi to do hlavy.
Ale vynasnažím sa byť milá. Všetkým nám ide o to isté ? aby sa časopis predával. Ak tomu má pomôcť on svojimi skúsenosťami, nebudem to sabotovať.
„Jonáš,” predstavil sa, podal mi ruku, ale zo stoličky nevstal. Na slušné spôsoby si zrejme nepotrpí. „A ty si Monika a robíš bulvár, hej?”
„Šéfka nepríde?” sadla som si na stoličku oproti nemu. „A som redaktorka dizajnu, bulvár bol len výpomoc,” opravila som ho.
O tomto som sa chcela so šéfkou porozprávať. Čoraz viac ma zavaľovala kadejakými povrchnými témami zo sveta celebrít a dizajn sa odsúval na vedľajšiu koľaj. Začínalo ma to štvať. Vypustila som síce do sveta úspešnú rubriku o úžasných nedokonalých mužoch, ale tá sa už začala napĺňať aj sama ? vďaka našim čitateľkám a skúsenostiam všetkých báb v redakcii. Chcela som sa vrátiť k tomu, na čo som bola pôvodne prijatá.
„Sonička nestíha, budeme sami,” vyceril na mňa biele lopaty.
Takže Sonička... no pekne.
„Pozeral som si tvoje materiály, máš ľahké pero a páči sa mi aj tvoj štipľavý humor,” prešiel k veci a rozvalil sa v kresle. „Rubrika bulvár aj muži ti sedí.”
„Čo?” snáď len žartuje.
„Ale chcelo by to niečo viac. Pravidelný stĺpček,” perlil Jonáš. „S podtitulom Monika to vie, alebo nejako tak, to sa dorieši,” rozšafne rozhodil rukami.
Nemala som slov.
„Roztiahneme to na celý rok, aby si ťa čitateľky našli v každom čísle. Téma znie 52 vecí, ktoré ženy od mužov chcú,” zazubil sa, „ale muži im ich nikdy nedajú. Určite to budeš mať čím vyplniť – babské rozhovory, útržky z ulice, zúročíš aj vlastné skúsenosti. Čo ty na to?”
Čo ja na to?!
Ja ho asi... zaškrtím!

 

Úryvok z knihy Šiesta noc/Iva Kučerová

Foto: SITA/AP

Iva Kučerová | 16.8.2012, 10:00