Svadobné šaty: Elegantná nevesta v dlhých rukávoch

Dnes sa šaty s dlhými či trojštvrťovými rukávmi u nás nevidia tak často ako v minulosti. Túto sezónu však zažívame ich znovuzrodenie. Asi najobľúbenejšie sú práve trojštvrťové rukávy z čipky, ktorá na pokožke pôsobí veľmi zvodne a zároveň tajomne, pretože čosi skrýva a čosi odhaľuje. Pozrite si s nami niekoľko svadobných modelov s dlhými rukávmi od popredných španielskych návrhárov.
tit_rukavy

Dlhé rukávy sa hodia k šatám rozličných strihov a materiálov, o čom svedčí ich široké využitie vo svadobnej móde súčasnosti.

 

rosaclara_018

 

Napríklad návrhárka Rosa Clara použila dlhé rukávy pri zaujímavom modeli z lesklého materiálu, na ktorom dominuje široká sukňa s opaskom. Top košeľového strihu tvorí so sukňou pozoruhodnú kombináciu.

 

hanniballaguna_009

 

hanniballaguna_019

 

Veľmi nežne a priam rozprávkovo romanticky vyzerajú modely z dielne Hannibal Laguna. Oba vás očaria širokánskou sukňou, priliehavým topom a priesvitnými čipkovanými rukávmi. Zatiaľ čo jeden model má top lodičkového strihu a jemnú tylovú sukňu, druhý kúsok má korzetový top doplnený o spomínanú čipku. Rafinovaná zvodnosť a princeznovská nežnosť v jednom...

francsarabia_015

 

francsarabia_012

 

francsarabia_004

 

Franc Sarabia má vo svojej kolekcii na rok 2013 modelov s dlhými či rukávmi hneď niekoľko. Zvláštne pôsobí kombinácia hladkých šiat strihu morskej panny, na ktorých je jedinou ozdobou lodičkový dekolt z prepracovanej čipky s „puntíkmi“.

 

francsarabia_022

 

francsarabia_024

 

francsarabia_021


Dlhé rukávy sa dokonale hodia k štýlu vintage – využil to aj Franc Sarabia a vytvoril prekrásne uvoľnené šaty s čipkovými rukávmi a jemnou mašličkou pod prsiami. Čipku na vrchnej časti šiat dopĺňa ďalšia do detailov prepracovaná čipka na sukni. Jednoducho vintage ako má byť.

yolancris_008

 

yolancris_137

 

Aj návrhárka Yolan Cris priniesla vo svojej najnovšej svadobnej kolekcii niekoľko modelov s dlhými rukávmi. Pozornosť si nepochybne zaslúži extravagantný kúsok s dlhými rukávmi ozdobenými kvetinovými aplikáciami.

 

rosaclara_010


Troch z iného súdka sú veľmi jednoduché šaty z dielne Rosa Clara – zahaľujú, čo sa dá. Dlhá padavá sukňa až po zem, dlhé rukávy, tričkový strih topu a jedinou ozdobou je mašľa. Pre niekoho môže byť tento model decentným kúskom, pre iného vysokou módou a pre ďalšieho len nudné šaty, ktoré si nezaslúžia väčšiu pozornosť. Ale každý z nás má iný vkus...

 

jesuspeiro_017


Jednoduchý, ale zároveň zaujímavý model s dlhými rukávmi predviedol v Barcelone módny dom Jesus Peiro. Aj tento model je, rovnako ako bol ten predchádzajúci, dlhý – dlhá sukňa, dlhé rukávy, top až ku krku. Na rozdiel od toho predchádzajúceho je však vďaka zaujímavému vzoru so štrasovými kamienkami a opaskom s výraznou sponou omnoho zaujímavejší.

victoriolucchino_015

 

Aj svadobné šaty s dlhými rukávmi vedia učarovať, avšak musia byť originálne, nápadité a niečím výnimočné a zaujímavé – rovnako, ako je aj každá nevesta. Len vtedy môžu zvýrazniť to, čo je na každej krásne a nespraviť z nevesty nenápadnú sivú myšku :-)

 

Foto: Barcelona Bridal Week

Petra | 24.7.2012, 10:00