Svadobná móda z Mjanmarska

V Mjanmarsku sa konala veľká svadobná šou, na ktorej predviedli svoje výtvory domáci módni návrhári.
myanmar_wedding_tit

Mjanmarskí svadobní návrhári aj tento rok predviedli to najlepšie z najlepšieho. Pri svojich výtvoroch nezabudli na tradície, ktoré obohatili o aktuálne módne trendy. Medzi modelmi teda nájdeme pre západ tradičné snehobiele šaty, ale i šaty, ktoré sú tradičné vo východných krajinách. Zaujímavosťou je, že návrhári mysleli aj na ženíchov, a tak bol takmer každý model určený pre nevesty doplnený aj modelom pre ženíchov.

 

myanmar_wedding_fashion2

 

myanmar_wedding_fashion3


Priam kráľovsky pôsobia zlaté svadobné modely, ktoré už na prvý pohľad patria k tým tradičným. Šaty pre nevestu sú zdobené stovkami lesklých kamienkov. Zaujímavý efekt vytvárajú ligotavé kamienky na priesvitných rukávoch. Aj na oblečení ženícha nájdeme zopár kamienkov a vďaka nim spolu oba modely dokonale ladia.

myanmar_wedding_fashion6

 

myanmar_wedding_fashion4

 

Šaty, ktoré by si pokojne mohli obliecť aj naše slovenské nevesty, sú rozprávkovo krásne. Široká nariasená sukňa s volánikmi je tiež ozdobená lesklými kamienkami, ktoré nechýbajú ani na korzete. Tunajším nevestám by možno prekážali retiazky a koráliky na ramenách a tope, avšak pri tomto kúsku to až tak do očí „nebije“. Korunka so závojom a rukavičky len podčiarkujú zámer autora – vytvoriť rozprávkové svadobné šaty.

myanmar_wedding_fashion7

 

Kúskom, v ktorom sa prelínajú východné tradície so západnou módou, sú tieto červené šaty so zníženým pásom. Červená farba svadobných šiat je tradičná najmä pre Čínu, pretože symbolizuje šťastie a lásku. Priliehavá vrchná časť šiat je opäť zdobená lesklými kamienkami, v ktorých majú zrejme mjanmarskí návrhári záľubu. Ľahučká nariasená sukňa dodáva celému modelu slávnostný nádych.

myanmar_wedding_fashion5

 

Veľmi nežným a dievčensky nevinným modelom sú tieto bledoružové voľné šaty s vlečkou. Plecia modelky jemne zahaľuje nádherný pavučinkový závoj zdobený výšivkou a kamienkami.

Foto: SITA/AP

Petra  | 9.7.2012, 10:00