Sareh Nouri vdychuje snom život

Tak ako mnohé svadobné návrhárky, aj Sarah Nouri sa dostala k navrhovaniu až pri vlastnej svadbe. Niet sa čomu čudovať, obľúbená svadobná návrhárka milovala svadobné šaty od detstva.
maria_sareh_nouri

Keď bola Sareh mladšia, páčilo by sa jej, keby ste jej povedali, že raz bude navrhovať vlastnú svadobnú kolekciu. Odmalička totiž milovala svadobné šaty. Takto sa v úvode približuje Sareh na svojej internetovej stránke. Vášeň pre svadobné šaty jej ostala dodnes.

Na svadbe Sareh Nouri v roku 2009 jej otec v príhovore žartoval o posadnutosti svojej dcéry svadobnými šatami. Zháňanie vlastných svadobných šiat bolo totiž pre Sareh problémom, a čím bližšie bol dátum svadby, tým viac bola frustrovaná z toho, že nenašla pre seba tie „pravé“. Túžila po sofistikovaných, ale i tradičných, éterických a zároveň elegantných svadobných šatách. A tak si ich radšej navrhla sama.

 

Našťastie sa Sareh riskantný krok podaril. Azda aj preto, že vyštudovala grafický dizajn na George Mason University. Poznala prácu so vzormi a s nákresmi. Netreba zabúdať na to, že rodáčka z Iránu bola vo svojej oblasti veľmi šikovná. V dizajnérskej práci využívala tradičné perzské umenie a jej práce figurovali v médiách a v mnohých časopisoch a knihách. Takže Sareh bola schopná vykúzliť nielen pekné šaty, ale dokonca si vytvoriť tie "pravé" , podľa svojich predstáv.

 

maria_sareh_nouri-3

 

"Tak som navrhla svoje vlastné svadobné šaty s vrstvami a vrstvami tylu. Po mojej svadbe, som nevedela prestať myslieť na krásne šaty a svadobný priemysel, a tak som začala pracovať v Exquisite Bride v Millburn,"  objasňuje Sareh svoje dizajnérske začiatky pre internetový portál newjerseybride.com.

Krátko na to, pohybujúc sa v rušnom New Yorku, sa jej podarilo vlastnú novoobjavenú vášeň a skúsenosti v práci pretaviť aj do svadobného priemyslu. Novomanželka si uvedomila, že musia predsa existovať ženy, ktoré majú podobnú skúsenosť, akú zažila sama na vlastnej koži.

 

maria_sareh_nouri-5

„Verím, že nájdenie svadobných šiat je, akoby ste našli ozajstného priateľa, mali by ste im dôverovať a nikdy to neľutovať, a hocikedy keď ich vidíte,  mali by vám vyčariť úsmev na tvári.“

maria_sareh_nouri-4

 

Jej prvá svadobná kolekcia bola predstavená verejnosti v Exquisite Bride v New Jersey v roku 2011. Dnes je Sareh vo vybraných butikoch v USA hrdá na to, že prezentuje svoje kolekcie, ktoré nie sú len romantické a ženské, ale aj nadčasové. Jej couture návrhy sa prelínajú do reality vďaka luxusným, jemným francúzskym čipkám a talianskemu hodvábu, ruka v ruke s kvalitnou a vzdušnou handmade výrobou. Sareh Nouri tvorí tradičné a elegantné svadobné šaty pre dnešné moderné nevesty.

 

maria_sareh_nouri-6

Jej svadobné návrhy boli prezentované v popredných televíznych show, ako je napríklad TLC's Brides of Beverly Hills a taktiež vo významnej Miss America.


Zdroj: sarehnouri.com, newjerseybride.com

Foto: sarehnouri.com, brides.com, iranian.com

Mária  | 2.7.2012, 10:00