Svadobný darček? Prispejte na charitu!

V zámorí nás zaujalo ako svadobčania narábajú so svadobnými darmi, resp. ako narábajú so smerovaním finančných príspevkov určených pre novomanželov.
svadobne_dary

Je totiž známe, že mnohí často okrem hmotného daru prispejú mladomanželom aj finančným obnosom. A práve toto využili mnohí manželia v Amerike ako pomoc pre tých, ktorí to najviac potrebujú. Požiadali svojich svadobných hostí, aby namiesto finančného príspevku určeného im, darovali určitú sumu na charitu. Pomôžu tak ľuďom, ktorí sú v núdzi. Tejto šance sa chopili mnohí a tak sa prispievanie „svadobných peňazí“ charitatívnym spolkom stalo naozajstným trendom. Na Slovensko sa možno tento ušľachtilý trend dostane časom tiež. Tak čo, milé nevestičky, oslovila vás táto alternatíva peňažného príspevku na charitu? A aké svadobné dary preferujete?

 

Tu sú výsledky nášho malého prieskumu:

 

Petra:
"Ja mám 8 mesiacov po svadbe. Pri pozývaní sme poprosili skôr o peniaze ako o dary, lebo sme už všetko mali, nakoľko sme spolu už 5 rokov žili. V priemere sme dostali 30 eur na osobu, od bližších aj viac. A keď chodíme na svadby v rodine my, tak dávame za nás ako za pár 100 eur plus tortu a nejakú fľašku, kamarátom dávame 70 eur a tortu, plus fľašku."

 

Veve:

"My sme si dali na pozvánky k stolu tento verš a myslím, že to pomože aj jednej, aj druhej strane :) Ak si snáď niekto so svadobným darom hlavu láme, potom vedzte, že my dvaja už v domácnosti všetko máme, poteší nás však príspevok v akejkoľvek výške, ktorý nám rozpočet na svadobnú cestu zvýši."


Veronika:

"Keďže sme pred svadbou kúpili dom, ktorý rekonštruujeme, ja som si naopak želala dary do domácnosti (mama to zorganizovala, aby som nemala dve žehličky, napokon som nedostala ani jednu :-)), ale asi polovica svadobčanov darovala peniaze. Blízka rodina daruje peniaze alebo dar v hodnote 300 eur, vzdialenejšia rodina a priatelia zhruba od 30-50 eur. Z peňažných darov sme si dali urobiť strechu, takže takmer celý dom je "svadobný" :-) a ja som spokojná..."

 

Foto: SITA

Andrea  | 9.1.2013, 10:00