RAMI KASHOU: Oslava ženskej postavy

V marci 2012 predstavil svoj svadobný debut. Verejnosti však nie je neznámy. Dizajnérske uznanie žne po celom svete. Ako vyzerá svadobná tvorba módneho návrhára Ramiho Kashou?
rami_kashou_1

Svadobná sezóna je už dávno v plnom prúde. Do hry sa zapojila aj módna značka BeBe, ktorá predstavila svoju novú, zároveň prvú, svadobnú kolekciu. V marci 2012 zahájila jej predaj.

 

maria_rami_kashou-1

Módna značka BeBe ponúka aj svadobné doplnky.

 

maria_rami_kashou-15

 

Svadobnú kolekciu vedie skvelý dizajnér Rami Kashou. „Chcem vytvoriť krásne svadobné šaty s vlastným citom a dôrazom na detail,“ prezrádza svoj cieľ pre Women´s Wear Daily.

 

maria_rami_kashou-6

 

Svadobné šaty BeBe sú podľa návrhára Ramiho Kashou ženské, elegantné, nadčasové, romantické. Oslavujú príťažlivú ženskú postavu.

 

maria_rami_kashou-11

 

Módna značka Bebe je známym predajcom odevov v Spojených štátoch amerických. Zaodievajú sa do nej mnohé svetoznáme celebrity, slávni a vážení ľudia. Bebe tvorí masovú módu a prezentujú ju mnohé známe tváre, napríklad Eva Longhoria, Mischa Barton, Adriana Lima... Bebe má obchody v mnohých štátoch sveta. Viac ako 300 butikov víta svojich klientov v USA, Egypte, Mexiku, Rusku, Európe, Saudskej Arábii, Izraeli, Thajsku a dokonca i v Singapure.

Predajná online svadobná kolekcia sa už chváli na bebe.com a v kamenných obchodoch na Oak Street v Chicagu, na ulici Soho v New Yorku a na Rodeo Drive and Aventura v L.A. Cena svadobných kúskov sa pohybuje od 950 do 2500 amerických dolárov.

 

maria_rami_kashou-7

 

maria_rami_kashou-13

 

Mnohí si možno pamätáte návrhára Ramiho Kashou z Project Runway – súťaž o najlepšieho dizajnéra vo viacerých krajinách. Reality show je stvorená pre módne fanatičky. Porota sa skladá z úspešných módnych návrhárov. V minulosti rozhodovala, napríklad, Vera Wang, či úspešná redaktorka amerického módneho magazínu Elle, Nina Garcia. Návrhári, ktorí postúpia do súťaže, zhotovujú odevy z rôznych materiálov za sťažených podmienok, nezabúdajúc na originalitu. Víťaz získava nemalú peňažnú výhru, módny editoriál  v časopise Elle a stážovanie v renomovanom módnom dome.

 

maria_rami_kashou-5

 

Rami Kashou sa narodil 11. mája 1976 v Jeruzaleme. Vyrastal v Ramallah. Je skúseným návrhárom a jeho skvosty sa dostali aj na stránky významných časopisov v módnom priemysle - Harpers Bazaar, New York Times Magazine, Vogue, Women´s Wear Daily, Interview, Elle, In Style... Rami Kashou túži obliecť Angelinu Jolie. Pod jeho rukami vznikli čarovné modely pre Raniu, manželku jordánskeho kráľa Abdalláh II., Rihannu, Penelope Cruz, Malin Akerman, Ditu Von Teese, Heidi Klum, Jennifer Lopez, Fergie, Becki Newton, Paris Hilton, Lindsay Lohan a pre mnohé ďalšie.

Veľkou vášňou sa pre Ramiho Kashou stalo navrhovanie ženského oblečenia, čo mu prinieslo prelomovú slávu. V USA je návrhár cenený za svoje inovatívne nápady. V roku 2005 tvoril pre America´s Next Top Model. Jeho práca je hodnotená a uznaná viacerými cenami the Make a Wish Fondation, the LA Fashion Awards, Seeds of Peace... Svadobné šaty v podaní Ramiho Kashou by mali teda jednoznačne zaujať. Bude tomu tak?

 

Zdroje: Women´s Wear Daily, ramikashou.com

Mária | 18.5.2012, 14:00