Amsale Aberra: Etiópsky talent

Jedinečná návrhárska hviezda na svadobnom nebi, patrí medzi najrešpektovanejšie svadobné návrhárky na svete. Vysoké uznanie má i vďaka floridskému Black Enterprise Women of Power Summit, ktorý sa konal vo februári 2012. Čím uchvacuje táto exotická žena?
maria_etiopsky_talent_10_3_fleska

Tak ako mnohé svadobné návrhárky, aj Amsale Aberra sa k navrhovaniu svadobných šiat dostala tak trochu z núdze, v roku 1985, pri plánovaní vlastnej svadby. Hľadala jednoduchosť a rafinovanosť. V obchodoch však našla veľmi málo sofistikovaných šiat s čistými líniami. Mnohé šaty sa jej nepáčili pre prílišnú prezdobenosť. A bola si istá, že takto nevidí šaty sama. Nespokojnosť s ponukou svadobných šiat na trhu v nej narástla natoľko, že sa rozhodla konať. Šatami decentnými a elegantnými. A tak začala Amsale podnikať zo svojho podkrovného bytu v New Yorku. Odvtedy sa meno AMSALE (AHM-sah'-Leh) stalo synonymom pre neustále moderné svadobné šaty.

Amsaleina láska k móde vykvitla z mladého etiópskeho dievčatka. Narodila sa v roku 1953. Avšak, v horúcej Etiópii nebolo Amsale predurčené stať sa návrhárkou.

„V Etiópii nie sú žiadni módni návrhári. Nikdy som nevedela, že navrhovanie krásneho oblečenia môže byť profesiou, ktorá by ma inšpirovala.“ (Amsale Aberra)

amsale_aberra_2

Keď Amsale Aberra presvedčila rodičov, opustila Etiópiu a začala študovať úžitkové umenie v New England. Zatiaľ, čo v jej rodnej krajine vypukla revolúcia, Amsale sa uchýlila v Spojených štátoch amerických a dopĺňala si vysokoškolské vzdelanie na University of Massachusetts. Vystriedala mnoho pracovných príležitostí. S obmedzenými finančnými prostriedkami to nemala vždy ľahké. Pre amsale.com priznáva: „Navrhovala som si a šila svoje vlastné oblečenie, pretože som si nemohla dovoliť kúpiť nové.“  Táto situácia Amsale prinútila rozmýšľať o kariére módnej návrhárky.

Po štúdiu v New Yorku na Fashion Institute of Technology začala svoju kariéru ako dizajnová asistentka pre Harve Bernard. O dva roky neskôr vytvorila Amsale svoje vlastné svadobné šaty s nezabudnuteľným, doteraz vždy moderným, prístupom a sofistikovaným dizajnom. Modely uznávanej svadobnej návrhárky sú určené pre nevesty, ktoré uprednostňujú elegantný, kultivovaný a nadčasový vzhľad.

„Chcem, aby sa aj dvadsať rokov po svadbe, pozrela nevesta na svoje fotografie a bola stále šťastná z toho, ako vyzerala vo svoj svadobný deň.“

Odkrýva cieľ a inšpirácie tvorby na svojej internetovej stránke amsale.com samotná návrhárka. Butik Amsale Aberra na Madison Avenue, ktorý otvorila v roku 2001, splnilo Amsale želanie, aby predložila svoje návrhy v prostredí, ktoré odráža jej moderné videnie. Amsaleine svadobné kúsky môžete objaviť v najlepších butikoch a u špecializovaných predajcoch ako sú Bergdorf Goodman, na Saks Fifth Avenue a Neiman Marcus.

 

amsale_aberra_10

stylehymn.blogspot.com

amsale_aberra_11

weddinginspirasi.com

amsale_aberra_6

resellyourwedding.com

amsale_aberra_9

weddingdressespictures.net

amsale_aberra_3

beyondthebride.com.au

 

Svadobné šaty Amsale Aberra sú nadčasové inovatívnymi zvratmi. Punc starých svadobných šiat skrášľuje „ilúziami“ moderného dizajnu a vkusne farebnými akcentami. Jej plesové, koktejlové šaty a kostýmy sú rafinované.

Mnohé z nich boli uvedené na niekoľkých spoločenských stránkach popredných módnych časopisov (Time Magazine, The Wall Street Journal, ženský Wear Daily, Town & Country Weddings, Brides, Wedding Style, Elegant Bride, Modern Bride, In Style Weddings, The Knot, Entertainment Weekly) a nosia ich celebrity po celom svete ako Halle Berry, Julia Roberts, Selma Blair, Salma Hayek, Lucy Liu, Heather Graham, Kim Basinger, Deborah Norville, Vivica A. Fox, Vanessa Williams, Lisa Kudrow, Heidi Klum, Katherine Heigl a mnoho ďalších.

Aj filmoví a televízni kostyméri sa radi obracajú na módnu návrhárku. Šaty Amsale Aberra sa zaskveli v televíznej show The Oprah Winfrey Show, Entertainment Tonight, Forbes 20 Most Expensive Weddings, v televíznom seriáli Grey's Anatomy a vo filmoch 27 Dresses, Hangover a mnohých ďalších.

 

amsale_aberra_4
Grey´s Anatomy - polkadotbride.com

amsale_aberra_7

27 Dresses - luxpresso.com

 

Zdroj: amsale.com

Mária  | 12.3.2012, 10:00