Jimmy Choo opäť obúva pánov

Po niekoľkoročnej prestávke v pánskej kolekcii sa na svetlo módneho sveta vracia kolekcia Jimmy Choo Men. Ponúka prienik sveta talianskeho remesla s britským štýlom.
choo_3

Ostatnú kolekciu pánkych topánok od značky Jimmy Choo sme mali možnosť vidieť ešte v roku 2002. Odvtedy sa spoločnosť zameriavala výhradne na dámsku obuv a doplnky. Po veľmi úspešnej spolupráci so švédskou značkou H&M sa však minulý rok Jimmy Choo Ltd. rozhodli opäť obnoviť kolekciu pre pánov.

 

choo_2


Rôznorodá kolekcia prináša obuv na všetky príležitosti. Čižmy, mokasíny, tenisky, spoločenská obuv či v súčasnosti populárne „slippers“, každý si vyberie podľa vlastného vkusu.  Kolekcia, ktorá ponúka návrat do 80. rokov minulého storočia, vydzvihuje mestského, sebavedomého muža s vlastným, nemálokrát poriadne sebavedomým, a mužným štýlom.

choo_4

 

Medzi čižmami prevláda kožený materiál, takmer v každom prípade vysoko leštený.  Kolekcia ponúka okrem kotníkových výšok aj čižmy do polovice lýtok, či vysoké čižmy v štýle jazdeckej obuvi. Leštená koža je základným materiálom i pre spoločenskú obuv.

 

choo_6


Medzi návrhmi však najviac vynikajú pohodlné modely tenisiek a „slippers“. Niekoľko z nich poteší i tých, čo majú radi klasiku v podobe čiernej textílie v kombinácii so semišom, miestami zamatom. Medzi tie najvýraznejšie však patria modely so zvieracou potlačou. Geparda, zebru či tigra si na nohy dajú asi len tí extravagantnejší páni. Za najväčší úlet kolekcie iste možno považovať modely „Porno Paisley“, ktoré sú vyrobené prevažne z pestrého kašmíru, s vyzobrazeniam, ktoré už názov modelov dostatočne naznačuje.

 

choo_5

 

Farebná škála kolekcie sa nesie v čiernej a v príjemných jesenných farbách, najmä v hnedej, žltej, béžovej a sivej. Sem-tam sa objaví červená a modrá.
Touto kolekciou si značka akoby doháňala stratené roky v pánskej obuvi. Množstvo detailov, kožušina, koža, rôzne druhy textílií, potlač, vzory, pracky a farby... spoločným menovateľom celej kolekcie sa tak určite stala kombinácia rôznorodosti s pohodlím.

 

Kto je Jimmy Choo?

 

choo_1


Jimmy Choo je návrhrár pochádzajúci z Malajzie, z čínskej rodiny. Vraví sa, že svoje prvé topánky vyrobil už ako 11-ročný chlapec. K jeho neskoršej sláve mu pomohlo veľa známych osobností, ktoré si jeho návrhy obľúbili, vrátane britskej princeznej Diany. Návrhár v roku 1996 založil spoločnosť Jimmy Choo Ltd. spolu s Tamarou Mellon, ktorá bola v tom čase editorkou módnych doplnkov pre britské vydanie magazínu Vogue. Pred desiatimi rokmi predal svoj polovičný podiel na spoločnosti a venuje sa výhradne práci pre Jimmy Choo Coutur (stále zastrešená spoločnosťou Jimmy Choo Ltd.), pre ktorú navrhuje obuv v kolekciách Ready-to-Wear, ktoré sa v poslednej dobe rozšírili i o kabelky. Tamara Mellon je naďalej majiteľka a kreatívna riaditeľka značky Jimmy Choo.

 

Foto: Jimmy Choo

Jana | 31.1.2012, 21:00