Brazília diktuje pánsku módu

S končiacim sa januárom sa s módnymi prehliadkami akoby vrece roztrhlo. Jednou z módnych udalostí uplynulého mesiaca je aj Brazílsky týždeň módy, ktorý sa konal v metropole Sao Paolo. Hoci väčšina prehliadok bola určená dámam, módni tvorcovia nezabudli ani na silnejšie pohlavie, a tak si na svoje prišli aj páni. Poďte sa s nami pozrieť, aké trendy na tento rok diktuje Brazília...
Joao Pimenta
brazilia_titulka

Inovatívne kúsky predviedol návrhár menom Joao Pimenta, ktorý do pánskej módy vdýchol svieži vánok v podobe neopozeraných strihov. Pri niektorých modeloch akoby znovu objavil skryté čaro na prvý pohľad ošumelo pôsobiaceho tvídu. Ten pri saku skombinoval s kožou a vznikol tak akýsi hybrid saka a jesennej bundy. Jednoduchá čierna košeľa je doplnená čiernou mašľou na krku, ktorá plní ozdobnú funkciu kravaty. Novým prvkom pri jeho modeloch sú aj vonkajšie vrecká na nohaviciach.

 

brazilia3

 

                                      ...

 

brazilia1


Spomínané vonkajšie vrecká na nohaviciach sú však viditeľnejšie pri tomto modeli, keďže sú z tmavočervenej kože. Ďalším spoločným prvkom modelov z dielne Joaa Pimentu je špecifický šikmý strih na vestičkách a sakách a výrazné chlopne. Jemne lesklá pásikavá sivá košeľa je opäť doplnená čiernou mašličkou.

 

brazilia2

 

Nasledujúci model pôsobí oproti ostatným výtvorom viac tradične. Za povšimnutie stojí mimoriadne vysoký pás na nohaviciach, ktoré potom akoby splývali so sakom. To sa práve na mieste, kde končia nohavice, zapína gombíkom. Podobne, ako pri predchádzajúcich modeloch, aj tu si môžete všimnúť výrazné chlopne a šikmý strih saka.

 

 

Foto: SITA/AP

Petra  | 6.2.2012, 08:00